Biologisch eten loont minder pesticiden in je lichaam

Als kinderen overgaan op het eten van biologische groenten en fruit, neemt de hoeveelheid pesticiden in hun lijf drastisch af. Dat hebben wetenschappers ontdekt.

Eigenlijk mogen er steeds minder kwalijke pesticiden in en rond het huis worden gebruikt. Maar het grote probleem zit in de gewassen van de boeren. Nederland is een van de koplopers in het gebruik van de meest gebruikte en kwalijke pesticiden.

Biologisch eten loont minder pesticiden al na 7 dagen

Dit verbaasd mij echt, dat het zo snel al resultaat geeft! De onderzochte kinderen aten 4 dagen lang normaal voedsel daarna 7 dagen biologisch voedsel en vervolgens weer 5 dagen normaal voedsel.

Het bizarre is dat 72% van de urinemonsters pesticiden bevat! Toen de kinderen over gegaan waren op het eten van biologisch eten daalde de waarde gemiddeld 25% en van sommige zelfs 50% . En dat na het eten van 7 dagen biologisch eten.

Hiermee is natuurlijk ook aangetoond dat bijna iedereen pesticiden in zijn lichaam heeft. En je dit eenvoudig kunt terugdringen door biologisch te eten. En je hoeft niet alles biologisch te eten maar probeer in ieder geval je groenten en als het betaalbaar is je fruit. Fruit is rond deze tijd van de oogst goed te betalen.

Het onderzoek is gepubliceerd in het oktobernummer van Environmental Health Perspectives.

Bron: http://well.blogs.nytimes.com/2015/10/08/eating-organic-lowers-pesticide-levels-in-children/?partner=rss&emc=rss&_r=0

3 gedachten over “Biologisch eten loont minder pesticiden in je lichaam”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This