Elkaar helpen ipv steeds meer hebzucht en miljardairs

In wat een zotte wereld leven we toch. Er is steeds meer hebzucht en er zijn steeds meer miljardairs terwijl de armoede onder de gewone mensen steeds verder toeneemt.

2007: Het aantal miljardairs in de wereld is het afgelopen jaar met bijna 20 procent gestegen, tot 946; de grootste stijging ooit.

2014: Het aantal miljardairs in de wereld is in de twaalf maanden tot en met juli gestegen naar 2.325, een stijging van 155 superrijken in vergelijking met een jaar eerder.

Armoede in Nederland. Het aantal Nederlanders dat moet rondkomen van een laag inkomen is vorig jaar gestegen tot boven de zeshonderdduizend. Dat is het hoogste armoedecijfer in zes jaar tijd.

  • Zou hier een verband zitten?
  • Is het zo dat het geld van de gewone mensen steeds meer naar boven geleid wordt?
  • Is miljardair zijn niet immoreel?
  • Zou de wereld niet veel mooier zijn als we alles beter zouden verdelen?

Het gaat er mij niet om dat de ene niet rijker mag zijn dan de ander. Maar waar het mij vooral om gaat hoe verdien jij je geld? Doe je dat door bijvoorbeeld renteswaps te verkopen of derivaten? Dit zijn manieren waarbij je immoreel handelt, mensen moedwillig een poot probeert uit te draaien.

In mijn beleving vallen hier bijvoorbeeld de banken onder en misschien wel de meeste grote bedrijven. Kijk naar de schandalen bij VW. Zaken waarin hebzucht een belangrijke rol speelt.

Delen is de weg, aardig zijn voor elkaar, meer vanuit het hart minder vanuit het hoofd, we zijn mensen onder elkaar de een is niet beter of slechter, iedereen verdient voldoening!

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This