Alarm over transvetten in eten erg ongezond

De meeste mensen weten dat het eten van transvetten niet echt gezond. Maar nu blijkt uit recent onderzoek dat het eigenlijk nog gevaarlijker is dat eerst werd aangenomen.

Transvet is kunstmatig gefabriceerd vet dat zeer schadelijk is voor je gezondheid. De consumptie ervan is één van de hoofdoorzaken van de huidige obesitas epidemie.

Je maakt door het eten van deze schadelijke vetten meer kans op hart- en vaatziekten. Het is moeilijk te achterhalen waar en hoeveel transvetten in voeding zitten omdat fabrikanten niet verplicht zijn dit te vermelden op hun etiketten. Het is natuurlijk vreemd dat dit niet hoeft. Ik vind dat je het recht hebt om te weten wat je eet, of gaan hier de commerciële belangen weer boven de gezondheid?! Hier is een overzicht van transvetten in voeding te vinden.

Transvetten zitten onder meer in margarine, koekjes en kant-en-klaarmaaltijden chips en frietvet. Transvetten worden ook wel gehard plantaardig vet of gehydrogeneerd vet genoemd.

De Hoge Gezondheidsraad in België adviseert om te grote hoeveelheden transvetten te verbieden en dat het verplicht wordt voor fabrikanten om het te vermeldden op hun etiketten.

Video met informatie over het gevaar van transvetten

1 gedachte over “Alarm over transvetten in eten erg ongezond”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This