Vitamine B3 doodt superbacterie MRSA

Vitamine B3 doodt superbacterie MRSAVitamine B3 zou wel eens het nieuwe wapen kunnen zijn in de strijd tegen superbacteriën, zoals de MRSA-bacterie. De onderzoekers hebben vitamine B3 getest op dieren en menselijk bloed.

Vitamine B3, ook bekend als nicotinamide, helpt de immuuncellen om de bacterie Staphylococcus te doden.

De vitamine bleek ervoor te zorgen dat de afweercellen beter in staat waren om staphylococcus-infecties, zoals infecties met de MRSA-bacterie, op te ruimen.

Vitamine B3 verhoogt het aantal neutrofielen: dat is een type witte bloedcellen dat schadelijke bacteriën doodt en opeet en. En laat deze zogenaamde neutrofielen beter hun werk doen

MRSA bacteriën worden steeds vaker aangetroffen in ziekenhuizen en verzorgingstehuizen en is moeilijk onder controle te krijgen de bacteriën zijn steeds vaker resistent voor antibiotica.

Afweersysteem

Mogelijk kan vitamine B3 bepaalde antibacteriële eigenschappen ‘aanzetten’ waardoor de immuuncellen de bacteriën beter te lijf kunnen gaan. De wetenschappers gebruikten extreem hoge doses van de vitamine, veel meer dan je via voeding binnen zou kunnen krijgen. Ze benadrukken dat er (nog) geen bewijs is dat vitamine B3-supplementen bacteriële infecties kan voorkomen of genezen.

Antibiotica, veel bacteriën hebben een resistentie tegen antibiotica opgebouwd en dat is een groeiend probleem. Een ander probleem van antibiotica is dat het niet alleen de slechte bacteriën maar maar nog veel meer goede bacteriën doodt die onze helpen met de spijsvertering en tegen ziekten.

Vitamines zijn een natuurlijke manier om ons te weren tegen ziektes en infecties en zijn daartoe beter in staat dan chemische geneesmiddelen.

Vitamine B3 kan een nieuw middel zijn waarmee dodelijke infecties kunnen behandelen.

Bron: BBC

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This