Alzheimer groene thee geneest volgens Radboudalzheimercentrum.nl

alzheimer bestrijden groene theeDe wonderen zijn de wereld nog niet uit. Waar de huidige gezondheidszorg zich met name richt op symptoombestrijding en chemische, door de mens gemaakte, geneesmiddelen. Zie je nu soms kijken naar de natuurlijke manier van het aanpakken en preventief voorkomen van ziekten.

Het Radboud Alzheimercentrum, een academisch ziekenhuis, dat de geneeskrachtige werking van groene thee bekijkt.

En dat de vraag groot is blijkt wel uit het feit dat toen het recept voor Alzheimer bestrijdende groene thee in oktober op Radboudalzheimercentrum.nl werd geplaatst, de website direct een paar dagen overbelast raakte.

Groen thee als oplossing voor Alzheimer.

Pieter de Boer kreeg  3 jaar geleden  te horen dat zijn dementerende vrouw Grietje hooguit nog een paar maanden te leven had.

Zij herkende niemand, had ademhalingsproblemen, was haar oriëntatie kwijt en ze was incontinent. Pieter zag dat de huidige vorm van hulp geen uitweg kon bieden en ging zijn eigen weg, op zoek naar alternatieven. Zo blijkt ventileren en daardoor meer zuurstof in je slaapkamer positief te werken, maar ook het gebruik van groene thee.

Hij schreef een complete handleiding met praktische tips bij Dementie over onder meer Alzheimer groene thee geneest. Hierin geeft advies over hoe je het beste groene thee kunt zetten, met de meeste hoeveelheid EGCG. Dat stofje zou remmend werken op het Alzheimerproces. Uit literatuuronderzoek is inderdaad gebleken dat EGCG een beschermende werking heeft op hersenweefsel.

De Boer geeft ook een waarschuwing en wil ook niet te hoge verwachtingen wekken.  ‘Realiseer je dat groene thee zeker niet bij iedereen het proces zal remmen, maar het is zeker het proberen waard.’ Maar dat is het mooie van natuurlijke producten die hebben geen bijwerkingen, die de meeste gangbare medicijnen wel hebben. Dus onder het motto baat het niet dan schaad het niet, zou ik het altijd proberen

chronisch slaaptekort en alzheimer

Onderzoekers van het Radboudumc hebben ontdekt dat een chronisch slaaptekort mogelijk de kans op Alzheimer verhoogt. Een normale nacht slapen vermindert de hoeveelheid amyloïd-bèta eiwit in hersenvocht. Een nachtje wakker blijven, verstoort deze daling en zorgt er voor dat de hoeveelheid eiwit nagenoeg constant blijft. Amyloïd-bèta speelt een belangrijke rol bij de ontwikkeling van Alzheimer.

Conclusie
Drink met regelmaat groene thee volgens bovenstaand recept en slaap voldoende bij een open raam, dat zou de kans op Alzheimer al moeten verminderen. Gewoon gezond leven dus hoe simpel kan het zijn?!

Bronnen: Gelderlander.nl & Radboudalzheimercentrum.nl

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This