Handen af van de homeopathie

Een hele tijd geleden schreef ik al een stuk over nieuwe wetgeving in de EU: Homeopathische middelen en homeopathie verboden door bewijslast. We zijn ondertussen een tijdje verder en de wet is, natuurlijk, aangenomen. Dat was in 2012 en inmiddels leven we al een aantal jaar met deze wet.  Deze wetgeving houdt in dat op verpakkingen en bijsluiters van homeopathische geneesmiddelen alleen mag staan vermeld waarvoor ze dienen, wanneer de werking wetenschappelijk is bewezen. En ondanks alle berichten, Homeopathie werkt en is ook wetenschappelijk bewezen.

De homeopathische geneeswijze is een grote bedreiging voor de belachelijk hoge winsten van de farmaceutische industrie die heel veel geld verdienen aan symptoombestrijding en alle concurrenten uit de weg ruimen, met medewerking van onze politici. Met name minister Edith Schippers want die heeft er voor gezorgd dat Nederland geen gebruik maakt van een uitzonderingsregeling voor homeopathische middelen

Homeopathie is een geneeskunde waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam geprikkeld en geactiveerd wordt. Het principe van homeopathische geneeskunde is dat iemand van een aandoening of ziekte kan worden genezen. Dat gaat toch duidelijk verder dan onze huidige medicijnen die bedoeld zijn voor symptoombestrijding. Overzicht homeopathische middelen

Het verzet tegen deze wetgeving groeit, mensen worden bewuster

Homeopathische zelfzorggeneesmiddelen zijn nog steeds populair in Nederland. Jaarlijks worden er 4,5 miljoen homeopathisch geneesmiddelen verkocht en in driekwart van de Nederlandse huishoudens is een homeopathisch middel aanwezig. 24% van de bevolking zegt nooit homeopathisch geneesmiddelen te gebruiken, dus 76% wel.

Voor gebruikers van homeopathisch geneesmiddelen wordt het steeds moeilijker om te kunnen kiezen voor een passend homeopathisch geneesmiddel omdat niet er niet meer op staat waar het voor werkt. 70% van de Nederlanders vindt het door deze maatregel momenteel moeilijk om een homeopathisch zelfzorg middel aan te schaffen. Slechts 9% van alle Nederlanders vindt het een goede maatregel.

Er zijn ook steeds meer wetenschappers die inzien dat homeopathie een oplossing is voor het verbeteren van onze gezondheid. Zo kwam een bekende wetenschapper er achter dat er op grote schaal gefraudeerd werd door opeenvolgende wetenschappers om maar te bewijzen dat homeopathie niet werkt.

Ook bij bij boeren is er steeds meer vraag naar homeopathische middelen. Het gebruik van homeopathische middelen neemt toe in de landbouw. (bron) Logisch want die zien ook dat de huidige medicijnen niet echt gezond zijn voor hun vee. Homeopathische middelen werken net zo goed en kunnen eigenlijk zonder bijwerkingen gebruikt worden.

Jij kunt je ook verzetten tegen ons huidige gezondheidszorgsysteem

En wel op 2 manieren, over 2 weken mogen wij stemmen. Ik denk dat het verstandig is dat je terugkijkt op wat er in ons land de afgelopen 8 jaar onder het bewind van VVD/PVDA gebeurd is. En daar nog eens aan terugdenkt als je in het stemhokje staat.

En we hebben nog een middel om onze regering te dwingen om er nog eens een keer naar te kijken en laten inzien dat de meerderheid van de Nederlandse bevolking gewoon homeopathische middelen wil blijven gebruiken waar duidelijk opstaat waar het voor dient. En daarom is de petitie ‘Handen af van de Homeopathie’ opgestart. Het streven naar vrijheid in de keuze van reguliere en natuurlijke geneesmiddelen in Nederland.

Deze petitie is een een burgerinitiatief, zodat de Tweede Kamer het voorstel op de agenda moet zetten. Het doel is 100.000 handtekeningen en we zijn er bijna, want er hebben al 97185 mensen hun handtekening gezet. Kom in verzet en laat je stem horen via Handen af van de Homeopathie

2 gedachten over “Handen af van de homeopathie”

  1. We leven toch in een democratie?!! Zelf beslissen wat we nemen om ons lichaam gezond te houden of te maken.
    Geen middelen meer met bijwerkingen van de regulieren artsen. Meer voorlichting voor de mensen over echte gezonde voeding . Verbod op invoer van sigaretten . Verboden slechte E nummers te gebruiken. verboden verkeerde vetten te gebruiken. verboden verkeerde suikers in light dranken te gebruiken. word toch eens wakker allemaal!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This