Wat gebeurt er na de dood? | video

Er zijn vele theorieën van wat er gebeurt na de dood, maar het zijn/blijven toch theorieën, of is er inmiddels bewijs wat er met ons gebeurd nadat we gestorven zijn?

Je hebt de verschillende geloven met hun eigen theorieën en ook laat de wetenschap van zich horen. Als je alle theorieën op een rijtje zet zijn er grofweg 5 die vertellen van wat gebeurt er na de dood.

Wat zegt de bijbel
Is er leven na de dood? Ja. De Bijbel is daar heel duidelijk in. Het soort leven dat wij na onze dood zullen krijgen, is afhankelijk van de weg die wie bewandelen op aarde. Eenvoudig gezegd wie goed gelovig geleefd heeft gaat na Het Paradijs (hemel) en wie niet gelovig geleefd heeft gaat naar Het Dodenrijk (De Hel).

 • Is er leven na de dood? Ja. De Bijbel is daar heel duidelijk in.
 • Het soort leven dat wij na onze dood zullen krijgen, is afhankelijk van de weg die wie bewandelen op aarde.
 • Eenvoudig gezegd wie goed gelovig geleefd heeft gaat na Het Paradijs (hemel) en wie niet gelovig geleefd heeft gaat naar Het Dodenrijk (De Hel).

Het Joodse geloof
Eén van de fundamentele principes van het Joodse geloof is dat het leven niet begint bij de geboorte noch eindigt bij de dood. De ziel bestond al voor de geboorte en gaat na de dood gewoon verder. In het Jodendom wordt verder niet veel gespeculeerd over het leven na de dood. Dat is hun ogen het werk van God.

De Moslims over de dood
De dood is in de Islam geen eindpunt. Alles is in de handen van God. Na de dood gaat de ziel naar een tussenwereld waar ze wacht. Dan komt het grote oordeel dat de beloning of straf van het lichaam en de ziel bepaald. Iedereen zal krijgen wat hij of zij verdient, naargelang van de handelingen die hier op aarde verricht werden.

Dit gebeurt er met je lichaam als je sterft

Kan de bijna dood ervaring vertellen wat er gebeurt na de dood?

Mensen die (bijna) overleden zijn en toch weer toch leven gekomen zijn vertellen hele aparte verhalen over van wat zij meegemaakt hebben.

Wat zegt de wetenschap over wat gebeurt er na de dood?

Wetenschappers hebben ontdekt dat het bewustzijn kan blijven voortbestaan als het brein volledig is uitgeschakeld. Onderzoekers hebben tijdens de grootste medische studie naar bijna-doodervaringen verspreid over 15 ziekenhuizen in Groot-Brittannië, de Verenigde Staten en Oostenrijk 2000 mensen bestudeerd die een hartstilstand kregen. Conclusie: 40% van de mensen die de hartstilstand hadden overleefd kon waarnemen in de periode dat ze klinisch dood waren.

Volgens de kwantumfysica is dit het antwoord op de vraag ‘Wat gebeurt er na de dood?’ ons bewustzijn verplaats  zich naar een ander universum als we zijn overleden. Volgens deze theorie sterft ons lichaam maar leeft ons bewustzijn oneindig, net zoals bij andere stromingen die in wedergeboorte geloven.

3 gedachten over “Wat gebeurt er na de dood? | video”

 1. Sorrie, maar dit MOET IK KWIJT! Het Nederlands is bedroevend! “Gebeurd” doorlopend met een d! Dat is met een t. De boodschap doet ertoe, maar het taalgebruik in uw site is below zero en dat valt toch op, ik zou iemand dat laten doorlezen, alvorens het te plaatsen. m.v.g., Alexander

  Beantwoorden
  • Ik probeer altijd goed op te letten met spelfouten, maar deze keer is me dat niet goed gelukt. Ik heb het aangepast, bedankt voor de reactie.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This