Welk land laat Roundup toe maar verbiedt ambachtelijke rijsttaarten?

Mooi betoog van Muriel Gerkens over het verbieden van rijsttaarten en het toestaan RoundUP, hoezo commerciële belangen boven onze gezondheid?!

Haar betoog:
Wat is dit voor een land dat Round Up toelaat maar ambachtelijke rijsttaarten wil verbieden?

Er zijn gezondheidsproblemen die gelinkt kunnen worden aan slechte industriële voeding:

  1. Te veel suiker
  2. Te veel vet
  3. Te veel pesticiden

Dat is industriële voeding. maar wie maakt men het leven zuur, de ambachtelijke producenten. De ambachtelijke producenten gebruiken gezonde en natuurlijke ingrediënten. Ze werken volgens methodes die bewezen goed zijn. En ze verkopen hun producten via een korte keten aan de consumenten.

Roundup is gevaarlijk, waarom gebruiken we het dan nog?

De WHO, Wereldgezondheidsorganisatie, zegt dat het glyfosaat in Roundup mogelijk kankerverwekkend is. Maar hoe kan het dan dat onze Nederlandse staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken vindt dat er te weinig rapporten zijn die een verband aantonen tussen Roundup en gevaar voor de gezondheid. Onder meer PVV, GroenLinks, D66, ChristenUnie, Partij voor de Dieren en SP vinden dat er geen enkel risico moet worden genomen met het middel. Er zit glyfosaat in, dat in verband wordt gebracht met tal van aandoeningen.

Het is sinds 1-4-2016 verboden voor particulieren te gebruiken op de stoep, dat is mooi. Maar het kan nog wel steeds gekocht worden.Het wordt nog steeds massaal gebruikt in de landbouw en dat komt op onze voeding en in het grondwater, schijnbaar is dat minder erg?! Drinkwaterbedrijven moeten de drinkwaterwinning regelmatig staken omdat de maximale concentraties van glyfosaat worden overschreden.

Duurzame alternatieven voor onkruidbestrijding zoals Roundup

Een video-item van de Groene Grieten brengt goed in beeld dat er duurzame alternatieven zijn voor het bestrijden van onkruid. Zij vroegen ze zich af waarom de gemeente Amsterdam in hemelsnaam nog steeds het onkruidgif Roundup gebruikte. Inmiddels heeft Amsterdam, onder druk van de gemeenteraad en bewoners van de stad het beleid verbeterd en is helemaal gifvrij geworden. (Bron)

Er zijn alternatieven. Heel simpel eigenlijk, ze gebruiken heet grondwater, goedkoop, duurzaam en het werkt. Waarom dat toch dat gif zoals Roundup gebruiken?

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This