Stevia natuurlijk zoetmiddel officieel toegelaten

Stevia natuurlijk zoetmiddel officieel toegelaten aspartaamStevia, een plantaardige zoetstof, is vanaf nu officieel in Europa toegelaten. Hoewel deze plant al eeuwenlang gebruikt wordt in Latijns-Amerika, wordt dit lang in Europa verboden omdat werd gedacht dat het kankerverwekkend was, maar dat blijkt niet te kloppen.

Zoetstoffen die gehaald worden uit het Zuid- Amerikaanse plantje stevia mogen worden gebruikt als additieven in voedingsproducten.

Stevia heeft vele voordelen als zoetstof:

  • stevia bevat nul calorieën;
  • tot 300x zoeter dan suiker;
  • stevia verlaagt de slechte cholesterol;
  • stabiliseert de bloeddruk;
  • vermindert het glucosegehalte in het bloed;

Jarenlang werd het middel tegengehouden in Europa. Vooral de makers van chemische zoetstoffen en de suikerlobby hielden de introductie (begrijpelijk) tegen. Dat monopolie wordt nu doorbroken. En het zal snel gaan. Producenten van voedingsmiddelen zijn al volop bezig met hun huidige arsenaal aan te passen met stevia varianten.

Aspartaam vs Stevia

De goedkeuring van aspartaam door de Amerikaanse Voedsel en Waren Dienst (FDA) was de meest omstreden goedkeuring ooit. De goedkeuring werd niet gegeven op basis van gedegen wetenschappelijk onderzoek maar werd ingegeven door politieke (en financiële) belangen.

Aspartaam wordt gebruikt in meer dan 6.000 consumptiegoederen. Hoe kan het dat aspartaam toch is goedgekeurd? Het antwoord is de machtige farmaceutische industrie. Na de goedkeuring werd Aspartaam een groot commercieel succes. Terwijl de Amerikaanse Voedsel en Waren Autoriteit FDA in het begin van de zeventiger jaren nog moeilijk deed over de goedkeuring van aspartaam, werd de zoetstof in 1981 officieel toegelaten op het moment dat Donald Rumsfeld directeur was van G.D. Searle. Die later 12 miljoen $ verdiende aan de verkoop van dat bedrijf.

Als laatste stuiptrekking tegen stevia publiceren de aanhangers van Aspartaam nog maar eens een artikel dat Aspartaam helemaal niet slecht is.

Wederom is geld vele malen belangrijker dan de gezondheid van mensen. Maak nu een slimme keuze en schakel zo snel mogelijk over op stevia.

Meer kritische informatie vindt je op Aspartaam.nl.

Bron Niburu over Stevia

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This