Biologisch eten en biologische product informatie

Biologisch eten biologische product informatie en boeren

Wat is biologisch eten?

Biologisch eten en biologische producten bevatten geen resten van bestrijdingsmiddelen. Geen kunstmatige geur-, kleur-, en smaakstoffen en geen conserveermiddelen.

De meeste fruitsoorten en groenten bevatten meer vitamines en ze smaken gewoon beter, natuurlijker. En niet te vergeten zijn de producten Gentech-vrij. Dus vrij van genetisch gemanipuleerde organismen of daarvan afgeleide producten.

Anders dan bijvoorbeeld ambachtelijk, natuurlijk en duurzaam is het woord biologisch wettelijk beschermd. Alleen gecontroleerde producten die aan alle eisen voldoen mogen het predicaat ‘biologisch’ voeren.

Eerlijk en gezond biologisch eten, maar er zijn tegenwoordig zoveel keurmerken, wat is nou wat? Een overzicht van keurmerken van de biologische landbouw en biologisch eten.

Biologisch eten en ook puur en eerlijk eten is dat je de groenten uit het seizoen eet. Hier vindt je een overzicht van de groenten uit het seizoen zodat je altijd weet wat wanneer te koop is en zo min mogelijk de natuur belast.

Zo heeft Milieu centraal een groenten en fruit kalender die maakt klimaatvriendelijk kiezen makkelijk! En om het echt helemaal af te maken recepten voor seizoensproducten die die kun je dan het best biologisch eten.

Waar kan ik een biologische boerderij vinden?

Nou ben je overtuigd en wil je wel eens op bezoek bij een biologische boer, dat kan. Hier vindt je een overzicht van biologische boerderijen in Nederland. Kies er een uit en ga er langs zo leer je wel biologische eten.

Er is trouwens een soort van open dag voor biologische boeren op 23 en 24 juni ben je van harte welkom op een biologische boerderij bij jou in de buurt. Je ontmoet gegarandeerd daar boeren en tuinders die met passie hun vak uitoefenen!

Plaats een reactie

PureSupplementen

Natuurlijke vitaminen en mineralen, waar mogelijk van biologische oorsprong. Zonder hulpmiddelen of kunstmatige toevoegingen en goed opneembaar door ons lichaam.

Bestel natuurlijke vitaminen en mineralen >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This