Biologisch dynamisch boeren

Niels Stokholm runt met zijn vrouw Rita een succesvolle biologisch dynamisch boerderij die uitstekende producten voortbrengt. Die zo goed van kwaliteit zijn dat hij de producten levert aan de beste restaurants ter wereld. Hij is 78 maar geloofd echt in wat hij doet een puur product maken op een zo natuurlijk mogelijke wijze, wie kan daar nou iets tegen hebben?

Maar niet iedereen is even enthousiast over boerderij Thorshøjgaard en de holistische methoden die Niels gebruikt. Overheidsinspecteurs komen regelmatig langs om Stockholm erop te wijzen dat de manier waarop hij zijn vee houdt in strijd is met de regels voor het welzijn van dieren. Grote boetes en misschien zelfs opheffing van zijn bedrijf hangen hem boven het hoofd.

Biologisch dynamisch boeren

De Deense rode koe is een zeldzaam geworden ras, maar de bijna tachtigjarige Niels Stockholm heeft het zijn levenstaak gemaakt de soort in stand te houden. Dat doet hij op zijn biologisch-dynamische boerderij op het Deense platteland, samen met zijn partner Rita. Hij noemt zijn koeien bij naam en heeft een sterke band met hen allemaal. De kalender die hij aanhoudt om te zaaien en te planten, is gestoeld op de bewegingen van de sterren en de planeten.

Het principe dat alles onderling verbonden is komt ook terug in de manier waarop Niels landbouw bedrijft: met respect voor de natuur, de dieren, de seizoenen en de vrijwilligers die hem dagelijks bijstaan. Good Things Await laat zien dat het omarmen van deze principes niet per se makkelijk is, maar toont ook de positieve gevolgen van een holistische benadering van landbouw.

Bekijk hieronder de hele documentaire over een echtpaar dat leeft met passie en heel dicht bij de natuur, vol humor prachtige beelden en prettige muziek. Geniet van deze mensen die nog leven zoals ik denk dat het echt moet, bewust dichtbij de natuur.

1 gedachte over “Biologisch dynamisch boeren”

  1. Ik zag gister een gedeelte van deze prachtige documentaire. Nu las ik net dat Niels is veroordeeld tot gevangenisstraf en drie jaar niet met zijn koeien in aanraking komen. Het voelt als een groot onrecht. Is er misschien iemand die weet of er iets voor hem gedaan kan worden?

    Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This