Mijn eigen stads moestuin opzetten, stap 1 het begin

moestuin aanleg het beginIk heb in het verleden al twee keer een moestuin gehad, allebei rond de 250 m2. Maar nu ga ik er een maken in de achtertuin. Het voordeel hiervan is dat ik er iedere dag even aan kan werken.

Ik merkte bij die andere tuinen, die minstens 20 minuten fietsen waren, dat ik niet altijd tijd had om er heen te gaan en dan loopt het werk, zeker bij warm weer, snel op. En daardoor liep ik vaak achter de feiten aan en dat kan ik nu voor zijn. Ik heb nu wel minder m2 meters maar ok.

Ik start nu met 16 m2 voor het groentedeel en heb nog een deel met kruiden en verder staan er door de tuin heen klein fruit en wat fruitbomen. Waar de tuin moet komen liggen nu nog tegels, die heb ik er vandaag voor de helft uitgehaald en de grond omgespit.

Omdat de grond onder de tegels heeft gelegen en er redelijk wat witzand inzit ga ik er vanuit dat de kwaliteit niet erg goed is, dat moet dus als eerste verbeterd worden.

Het verbeteren van de grond in de moestuin.

Ik ben dus begonnen met omspitten. Dit wordt meestal afgeraden omdat dan de grond en bacteriën die zuurstof nodig hebben onder komen liggen en de bacteriën die dat niet nodig hebben bovenop. Maar hier is de grond zo slecht en er ligt teveel witzand bovenop, dus toch spitten.

Het voordeel hiervan is wel dat de grond goed los wordt en dat is belangrijk voor een goed bacterieleven en het afvoeren van het water. Vervolgens heb ik er bemesting op aangebracht. Deze bemesting is algemeen en van biologische oorsprong.

Waarom een biologische moestuin.

Bijna al onze groenten zijn biologisch en ook de meeste overige producten proberen wij zoveel mogelijk te verkrijgen, als het redelijkerwijs betaalbaar is. Ik denk dat biologische eten niet alleen gezonder is en beter smaakt maar ook beter is voor moeder Aarde. De huidige voedingsindustrie is in mijn ogen nog maar op een ding uit en dat is geld. en dat is niet meer houdbaar.

Dus ik wil mijn moestuin het liefst zo gezond en schoon mogelijk inrichten en gebruiken, zonder de omgeving te belasten met chemische middelen, ik denk ook dat dit niet nodig is. Dus ik heb bemesting gebruikt van biologische oorsprong. Ook de zaden zijn biologisch deze heb ik gekocht bij de Bolster

Vervolg van de aanleg van de moestuin

Ik zal de vervolgstappen van de aanleg van de moestuin hier verder plaatsen zodat jullie kunnen bekijken hoe het ons afgaat en misschien nog wat van elkaar kunnen leren. Dus als je tips hebt laat ze weten.

Zie de foto’s van de aanleg van mijn moestuin.
[nggallery id=1]

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This