FairChain koffie eerlijk voor de boeren, bij aanschaf van 2 pakken, 1 pak gratis

Koffie ik ben er niet echt verslaafd aan maar drink iedere ochtend een vers gezet bakje. Ik probeer dan wel voor kwaliteit te gaan. En als je er dan ook nog voor kunt zorgen dat de boeren en een eerlijke prijs voor krijgen dan is dat een stap op weg naar De nieuwe wereld, waarin alles eerlijker verloopt vanuit het hart i.p.v. het denken.

Op dit moment, verdwijnt 98% van de waarde van mijn kopje koffie in de zakken van multinationals. En dat kan anders, sterker nog dan MOET anders. Bijvoorbeeld door  FairChain die willen de toegevoegde waarde niet exporteren en weg trekken uit producerende landen, maar juist delen met de lokale economieën.

Dan doen ze ondermeer door de ongebrande bonen niet te exporteren maar de bonen lokaal branden. Zo blijft de toegevoegde waarde in het koffieproducerende land. FairChain is een 50/50 onderneming met lokale ondernemers. Zij bezitten de helft en wij ook.

FairChain gaat ook over kwaliteit.

Ze maken deze koffie met een een boon die is uitgeroepen tot meest smaakvolle van Afrika, de Limu boon uit Ethiopië, uitgeroepen tot meest smaakvolle boon van Afrika. Die dankzij haar cuppingscore van meer dan 85 de naam 100% specialty mag dragen.

FairChain maar we hadden toch al Fairtrade. Wat is het verschil?

Fairtrade koffie verzekert lokale boeren van een minimumprijs in ruil voor het groeien en exporteren van ongebrande koffiebonen naar koffiedrinkende landen. Fairtrade dringt armoede terug, maar op een zeer bescheiden schaal. In een wereldwijde koffieboonexportmarkt die €80 miljard per jaar waard is, genereert Fairtrade slechts €17.5 miljoen extra voor lokale boeren.

In De nieuwe wereld kan dat beter, het is tijd om grootser te denken. Met jouw hulp kunnen we dingen radicaal veranderen. Nu meteen. Zij noemen deze nieuwe manier van denken FairChain.

Als FairChain zo’n simpel idee is, waarom doet dan niet iedereen het?
Er is een revolutie nodig om de grote multinationals te veranderen. Zij kijken maar naar 1 ding en dat is meer winst en dat alleen voor hun zelf, dat een boer nauwelijks kan rondkomen interesseert ze niets, maar ons wel. Daarom hebben we een revolutie nodig.

Goed initiatief

Professor Ruerd Ruben (hoogleraar Ontwikkelingsstudies aan de Faculteit der Sociale Wetenschappen van de Radboud Universiteit Nijmegen) bevestigt dat nu maar heel weinig winst in de producerende landen achterblijft, ook in landen waar de fairtrade koffie wordt verbouwd. FairChain koffie is wat hem betreft een goed initiatief, een voorbeeld van hoe je de economie echt verandert, echt duurzaam maakt, voor mens en milieu.

1 pak koffie gratis bij het kopen van 2 pakken FairChain koffie

Koop een pak koffie en krijg er een 2e gratis bij om te delen met je vrienden. Het idee hierachter is om FairChain koffie een begrip te maken en daar hebben ze jou voor nodig.

Met jouw hulp kunnen ze een serieuze poging doen om zoveel mogelijk mensen met hun radicaal goede koffie kennis te laten maken.

Ja we weten het, de verleiding om het allemaal zelf op te drinken is heel groot, maar doe het niet, geef dat tweede pak weg.

Je kunt deze korting krijgen door de kortingscode GEZONDMOYEE te gebruiken bij het afrekenen via de volgende link:

www.moyeecoffee.com/voucher

Join the revolution!

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This