Alternatieve zorgverzekeraar gaat weer voor de zorg

Ik vraag me altijd af waarom er niet steeds maar alternatieven zijn voor bedrijven die alleen maar hun zakken willen vullen. Als wij dan massaal overstappen houdt het snel op voor de bestaande bedrijven. Zo denk ik aan banken, zorgverzekeraars, eigenlijk alle verzekeraars en supermarkten.

Dat we naar een toekomst gaan waarin we bedrijven hebben die ons echt willen helpen, i.p.v. maximaal hun zakken te vullen en het minimale aan echte hulp bieden! Er komt in iedere geval een alternatieve zorgverzekeraar, die gaat voor de zorg. En je weet als er een schaap over de dam is, volgen er meer.

De verzekeraars maken een recordwinst en de premie gaat toch omhoog

Als ik al die prachtige spotjes zie op tv, zo aan het einde van het jaar. De ene zorgverzekeraar is nog beter dan de andere, als je filmpjes mag geloven. Maar schijn bedriegt, het gaat om zakken vullen en niet zo’n beetje ook.

De Nederlandse zorgverzekeraars hebben vorig jaar 1,4 miljard euro winst gemaakt. Het overgrote deel van de winst werd gemaakt op de basisverzekering, ze maken een gemiddelde winst van 116 euro per persoon. En dat vindt onze minister Edith Schippers prima. Dus de verzekeraars maken een recordwinst en de premie gaat toch omhoog?!

Zorgondernemer Jos de Blok begint een nieuwe zorgverzekering waarmee hij de zorg radicaal wil vernieuwen. Over een jaar moet de verzekering, Zorgeloos Care, van start gaan.

Alternatieve zorgverzekeraar Zorgeloos gaat weer voor de zorg

Jan De Blok, oprichter van Buurtzorg Nederland, werkt samen met wat Zorgeloos econoom Marcel Canoy en de hoogleraren Mathieu Weggeman (innovatiemanagement) en Jan Rotmans (transitiekunde).

Zorgeloos Care is nog in oprichting. Het komende jaar willen de initiatiefnemers 10.000 deelnemers werven.  De nieuwe zorgverzekering moet terug naar de basis. Dus geen omslachtige polissen of bureaucratie en er wordt bijvoorbeeld geen geld uitgegeven aan dure commercials. Het moet weer om de patiënt draaien, zoals het hoort. De Alternatieve zorgverzekeraar beschikbaar vanaf 1 januari 2017.

Meedoen? Samen staan we sterk!

In 2016 wil Zorgeloos 10.000 mensen aan zich binden die actief meedoen aan de beweging en straks willen overstappen naar de nieuwe zorgverzekeraar. De zorgverzekering zelf zal per 2017 beschikbaar zijn. Verzekerden moeten vanaf het begin veel te zeggen hebben. Schrijf je hier in >>

Bron afbeelding: http://www.huffingtonpost.com

2 gedachten over “Alternatieve zorgverzekeraar gaat weer voor de zorg”

    • Ik denk ook dat dit een van de belangrijkste stappen is. Afgezien van het hele systeem dat alleen maar gericht is op symptoombestrijding, bijna nergens is er preventieve zorg te vinden en wordt er ook weinig gedaan om mensen echt beter te maken. Op zoek naar de oorzaak zeg maar.

      Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This