DOWN TO EARTH | beide voeten op de grond | dichtbij de natuur

Met beide voeten op de grond, dichtbij de natuur, dat is wat deze mensen gedaan hebben in een reis van 4 jaar langs het pure van de wereld. Op zoek naar een nieuw perspectief en zingeving leefden Rolf Winters en Renata Heinen met hun drie kinderen vier jaar in Noord Amerika samen met een indianenstam. Daar ontstond het idee om de wijsheid van de stamoudsten op film vast te leggen. Het gezin trok daarop een jaar rond de wereld op zoek naar de verborgen Wisdom Keepers en leefden bij verschillende volksstammen op zes continenten.

[bctt tweet=”We hebben de Aarde niet geërfd van onze ouders, maar hebben deze in bruikleen van onze kinderen.” username=”gezondheidenvoeding”]

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=AMgUWg0UfGY[/embedyt]

De film voert de kijker van de oevers van Lake Superior in Michigan tot het hart van de Amazone, van het Australische achterland tot de Kalahari woestijn en van de Andes tot aan de binnenlanden van India. Hun ontmoetingen met de ‘Keepers of the Earth’ laten niemand onberoerd.

We zijn de weg kwijt als mensheid, het draait om geld en macht en niet meer echtheid, liefde en aandacht. Ooit begrepen alle volkeren hoe het in elkaar zat en konden zij allemaal tevreden leven, is dat nu nog het geval? Ik denk het niet, we hebben wel steeds meer spullen, een mooi huis, een prachtige auto. Maar zijn we tevreden en halen we alles uit ons leven at er in zit.

Ik heb zelf ooit 11 maanden gereisd in Zuid Oost Azië, en nu ik dit zo zie, zou ik zo terug willen. Terug naar het onbekende, het avontuur, het leven zonder verwachtingen, gewoon zijn met prachtige mensen en nog nog mooiere natuur, waar en vooral, waarom zijn we dit kwijtgeraakt?

Hieronder zie je de reactie van mensen die de film gezien hebben:

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=_bjc8dugx5o[/embedyt]

Hun reis begon in 2004. De kinderen waren respectievelijk 6, 3 en 1. We hadden nooit verwacht dat het hebben van kinderen een dergelijk effect op ons denken zou hebben gehad, de manier waarop we keken naar de toekomst en de manier waarop we keken naar onze westerse samenleving als geheel. Ze hielden zichzelf een spiegel voor en vroegen zich af wat het was, wat ze echt probeerde te bereiken. Wat is de waarde van ons succes? Hoe meer we hebben, hoe meer we ons kunnen veroorloven, hoe meer rusteloos we lijken te worden. Wat is onze ware bijdrage aan de wereld en aan onze kinderen?

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=Ozc8M34xI8o[/embedyt]

We voelden ons een drang om weg te breken, breek uit het systeem.

Ze besloten om een time-out te nemen voor een paar jaar om opnieuw te verbinden met hunzelf, opnieuw verbinding met de natuur. En zoals ze dat bewuste keuze gemaakt, serendipiteit begon te gebeuren. Out of the blue werden we uitgenodigd voor een clan van Inheemse Amerikanen te ontmoeten in Upper Michigan. Aan deze mensen was het begin van een avontuur dat ons leven voor altijd zou veranderen.

We voelden beiden een sterke draw om het land en de mensen: de Anishnaabe (eerste Native Americans), mensen die op die gronden leefden duizenden jaren en wiens weg-van-zijn zozeer met ons resoneerde. Terugkijkend, het is verbazingwekkend hoe snel de beslissing werd genomen om in te pakken en te verkopen alles. We kochten een stuk bos langs de Noord-oever van Lake Michigan, op het ‘Land van de Dancing Geesten’ en begon een nieuw leven.

We gingen zonder andere dan om te leren en te groeien plan. We bouwden een huis, bouwde een school voor onze kinderen, en een tuin om onze eigen voedsel en medicijnen te laten groeien. We zagen het als een kans om iets heel anders, een kans om een vernieuwde kijk op het leven te doen. We hadden geen idee dat deze stap was slechts een springplank voor wat was te komen.

1 gedachte over “DOWN TO EARTH | beide voeten op de grond | dichtbij de natuur”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This