9 dingen die je een goed gevoel geven, positief en blij

Positief zijn en een goed gevoel hebben is een onderdeel van je gezondheid en dat valt niet mee in deze zware tijden. Doe mee met dit experiment en wordt weer blij en vrolijk!

Kijk eens om je heen, economisch gaat het langzaam berg afwaarts ondanks de positieve berichten in de Main Stream Media is er wereldwijd 200 triljoen $ schuld.

De banken staan er nog net zo slecht voor, of misschien wel slechter, dan in de crises van 2008. Er gaan veel grote bedrijven failliet.

Ook de spanningen tussen het westen en Rusland blijven maar opbouwen  en ook de aanhoudende vluchtelingenstroom met al zijn problemen.

Positief en een goed gevoel

Maar het is altijd hoe je naar de wereld kijkt, waar leg je jouw focus. Dat bepaald het gevoel wat je hebt. Om deze stelling te bewijzen stel ik een uitdaging voor.

  1. doe even je ogen dicht en voel even hoe je je nu voelt, dit mag maximaal een minuut duren.
  2. bekijk alle of een deel van onderstaande video’s
  3. doe je daarna ogen daarna weer dicht en kijk hoe je je dan voel

En werkt het om een positief en/of blij gevoel te krijgen?

Als dat zo is laat dan even hieronder een reactie achter en verspreid dit bericht via social media (onder aan de pagina) om nog meer mensen blij te maken

1. Kijk eens hoe je je voelt, als dat minder positief is kijk dan eens naar onderstaande video om een ander perspectief te krijgen van de wereld om je heen.

Alles kan als je er maar in geloofd

2. Dankbaarheid, wij hebben allemaal wel minstens 1 persoon om eens heen die we heel dankbaar zijn. Omdat ze je helpen als het even niet wil lukken. Of gewoon in je geloven om wie je bent. Het is mooi om dit naar elkaar uit te spreken. Stap in je auto of pak de telefoon op en bel deze personen op om te vertellen dat je ze dankbaar bent en kijk wat er gebeurd.

The Science of Happiness – An Experiment in Gratitude

 

3. Lachen werkt als therapie, het ontspant het geeft je lucht. Hoe lang is het gelden dat je echt gelachen hebt? Dat de tranen over je wangen rolden van het lachen, dat lucht zo op. Het kan soms in zo’n klein ding zitten dat je moet lachen.

Kijk naar deze vrolijke baby, die heeft enorm plezier in het verscheuren van een blaadje. Waren wij nog maar zo puur dan zou de wereld er heel anders uitzien..

Baby Laughing Hysterically at Ripping Paper

 

4. De wereldleiders zitten vaak in hun eigen wereld en soms is er een kind voor nodig om ze weer met hun voeten op moeder aarde te zetten.

Open je ogen en zie wat er gaande is, maar er iets moois van, wij bepalen!

 

5. Er is zoveel moois in de wereld maar je moet het wel zien. Soms moet je daarvoor de deur uit om bijvoorbeeld de schoonheid van de natuur te zien. Maar Google brengt de natuur in al haar pracht op je computer.

Geniet van moeder natuur, de Mont Blanc

 

6. Dit vergt wat meer actie want je lichaam wil zich ook blij voelen dat kan met yoga. Doe eens mee en voel het verschil, gewoon rustig aan niet te gek, met een zekere ontspanning zeg maar de oefeningen doen.

5 Feel Good Yoga Stretches

 

7. Muziek is ook belangrijk en kan een prettig gevoel geven, mits je de juiste muziek luistert natuurlijk. Daarom deze opsomming van prettige muziek om een glimlach op je gezicht te krijgen.

Top 100 Happy Songs That Gonna Make You Smile

 

8. Films, om dit blije gevoel een tijdje vol te houden kun je films kijken met een hoge feel good factor. Daarom een top 10 met films waar je blij van wordt.

Top 10 Feel Good Movies

 

9. Bovenstaande berichten maken je blij of laten je in ieder geval een tijdje anders voelen. Alleen dit is tijdelijk. Maar om dit gevoel van blijheid en tevredenheid langer vol te kunnen houden moet je je manier van denken aanpassen. Dat kan maar dat heeft wel even tijd nodig. Leg je focus op dat wat je wel wilt en creëer een eigen wereld die veel positiever is dan wat het nu lijkt. Ja lijkt, want het is allemaal perceptie, hoe jij er naar kijkt.

Abraham Hicks – This Will Make You Feel Good

En vergeet niet: verspreid dit bericht via social media (onder aan de pagina) om nog meer mensen blij te maken!

Of laat een reactie achter om te vertellen wat jij ervaren hebt, alvast bedankt en nog een prettige dag!

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This