Er is veel te doen om vitamine B12, volgens sommige zijn er veel mensen met een tekort en volgens andere weer niet. Omdat we vitamine B12 zelf niet kunnen aanmaken moeten we het opnemen uit ons voedsel, het zit vooral in dierlijk voedsel: vlees, vis, melkproducten of eieren. Vitamine B12 is voor DNA, rode bloedcellen … Lees verder >
Vitamine B6 tekorten komen vaker voor bij ouderen, bij teveel alcohol- en koffiegebruik en een ongezond eetpatroon. Een tekort aan vitamine B6 komt best veel voor doordat mensen ongezonder eten en vitamine B6 verloren gaat bij het koken van de voeding. Vitamine B6 wordt door het lichaam gebruikt als een zogenaamd co-enzym, deze helpt een … Lees verder >
Vitamine B5 (pantotheenzuur) maakt onderdeel uit van het vitamine B-complex. Vitamine B5 vervult een essentiële rol in de celstofwisseling, groei, voortplanting en bij de afbraak van eiwitten, vetten en koolhydraten. Het draagt bij aan de voorziening van energie. Daarnaast is het van belang bij de vorming van een aantal hormonen en zorgt het voor een … Lees verder >