Een gezonder leven door minder te eten, maar 1 keer per dag

Een gezonder leven willen we allemaal en dat kan volgens Iceman Wim Hof, door maar 1 keer per dag te eten. Hijzelf eet al 35 jaar maar 1 keer per dag en voelt zich daar prima bij. Volgens Wim eten we veel te veel.

Eten kost het lichaam energie, dus als je zorgt dat je dagelijks je voedingstoffen op een schone manier binnenkrijgt dan kun je dat doen door maar 1 keer per dag te eten. “Ik zie een totaal onbewuste trek in voedsel. Het is een oeroude drang om voedsel te verzamelen, om te kunnen overleven in de winter.

Nu alles voorhanden is, zorgt dat er voor dat we te veel nemen. Door dat oeroude instinct pakken we al dat voedsel.” Daar zie ik wel wat in, kijk maar om je heen veel mensen zijn te dik en dat probleem neemt alleen maar toe. Dik zijn komt door te veel en verkeerde voeding.

Voedsel is energie. Doordat mensen niet meer bewust omgaan met hun energie en kracht kennen ze hun eigen lichamelijke en geestelijke rijkdom niet meer, we eten als een dier.

Iceman Wim Hof kan tegen extreme kou

De 56-jarige Wim Hof kan extreme kou weerstaan. Hij zwom enkel gekleed in een zwembroekje onder Noordpoolijs door, beklom bijna naakt de Kilimanjaro en zat zo’n twee uur in een bak ijsklontjes.

Sinds kort zijn de extreme uitdagingen ingeruild voor een nieuwe uitdaging: “De zelfwerkzaamheid van patiënten vergroten. Mijn doel is dat patiënten door bepaalde technieken veel sneller gaan helen.”

Hij werkt hiervoor samen met het Radboudumc in Nijmegen aan de naar hem genoemde methode, de Hof-methode, te verfijnen. “We kunnen tot in de kern van elke cel het immuunsysteem aansturen. Koudetraining is onderdeel van de methode, maar de onderzoekers vragen zich af in hoeverre de koudetraining nodig is om de gewenste resultaten te behalen. In een nieuw onderzoek wordt alleen de ademhalingsoefening onderzocht. Misschien is de koude niet nodig om hetzelfde resultaat te behalen.”

Te weten dat Wim Hof jarenlang verguist is en dat hij iets heeft bewezen wat volgens de wetenschap niet kan, namelijk het tot in de kern van elke cel het immuunsysteem aansturen. Dus volledige controle over ons lichaam. Wim heeft gevochten en bewezen dat het kan en werkt nu samen met een gerenommeerd ziekenhuis om dit verder door te ontwikkelen, zelfhelend vermogen heet dit.

Bron: goedgevoel.be
Bron foto: omroep.nl

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This