China, leven in harmonie met de natuur

China heeft aangekondigd, door middel van een rapport van de Verenigde Naties, dat het een  kwart van het land met bossen beplanten voor 2020. Het plan zal China veranderen in een “ecologische beschaving” en fungeren als een model voor toekomstige bouwprojecten.

China is op dit moment misschien wel een van de grootste vervuilers in de wereld. En 16 van de 20 meest vervuilde steden van de wereld liggen in China. De grootste oorzaak van de vervuiling in China zijn de vele steenkolencentrales. Er sterven 400.000 Chinezen per jaar als gevolg van de vervuiling, hiervan zijn ongeveer 50.000 kinderen.

Zo werd er in januari in Beijing een luchtverontreiniging gemeten met een dichtheid die 20 x  groter is dan door de Wereldgezondheidsorganisatie als veilig wordt beschouwd. In februari en maart was de smog zo ernstig dat enkele mensen met hart- en ademhalingsproblemen in het ziekenhuis werden opgenomen, waardoor onder meer scholen dicht moesten blijven.

Groen is goud, leven in harmonie met de natuur

Zij erkennen met dit plan dat er dingen moeten veranderen om het tij te keren. Meer natuur is het antwoord van China om de klimaatveranderingen tegen te gaan, bossen staan bekend om hun goede eigenschap van het reduceren van CO2. China wil met dit plan model staan voor de rest van de wereld.

De Chinese overheid gaat verder en kondigt de strengste maatregelen tot nog toe aan om de chronische luchtvervuiling in het land aan te pakken. Ze wil het gebruik van steenkool terugdringen en de meest vervuilende fabrieken sluiten en boetes opleggen bij overtredingen.

Het is een verouderde opvatting, dat de mens de natuur kan overwinnen en negeren, wij hebben de natuur nodig om de problemen het hoofd te bieden. Wij moeten gaan leven in harmonie met de natuur, dat is onze toekomst, samenwerken met de natuur i.p.v. deze te vernietigen en leeg te roven.

In het verslag wordt ook aangegeven dat in 2020 het land van plan is om 23 % van het waterverbruik, 15 % van het energieverbruik en de uitstoot van koolstof per eenheid met 18 % terug te dringen.

Er is ook een plan om 35 procent van de natuurlijke oevers te herstellen, om 56 % meer natuur te creëren en 50 % van de woestijn weer om te zetten in leefbare natuur. Dat klinkt natuurlijk fantastisch, het zijn vooralsnog plannen die nog uitgevoerd moeten worden. Het zou mooi zijn als China, als een van de grootste vervuilers in de wereld, een gidsland wordt van hoe wij in harmonie kunnen leven met de natuur, ik gun ze dit van harte.

1 gedachte over “China, leven in harmonie met de natuur”

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This