Vitamine C

Vitamine C

Vitamine C

Vitamine C of ascorbinezuur is de bekendste vitamine. Vitamine C is een sterke antioxidant en is ook nodig voor het aanmaken van bindweefsel, de opname van ijzer en het in stand houden van de weerstand. Eigenlijk is dit de moeder van alle vitamines, en is het verstandig om deze ik grote hoeveelheden binnen te krijgen, zeker als je je minder energiek of ziek voelt.

Vitamine C zit in fruit, groente, met name in koolsoorten, citrusfruit, kiwi’s, bessen en aardbeien. Om vitamine C zoveel mogelijk te behouden, is het belangrijk deze niet te veel te verwarmen, eigenlijk helemaal niet verwarmen is nog beter.

Vitamine C is goed voor

• Om de afweer te ondersteunen.
• Helpt het genezingsproces van het lichaam
• Bij geestelijk of lichamelijk grote inspanningen of stress.
• Na intensief sporten.
• Bij veel roken en drinken.
• Versterkt het immuunsysteem
• In de strijd tegen vrije radicalen als anti-oxidant.
• Voor de stevigheid van de huid.
• Om de opname van ijzer te verbeteren.

Oplosbaarheid: Wateroplosbaar
Andere naam voor Vitamine C: L-ascorbinezuur, ascorbinezuur
Is Vitamine C bestand tegen hoge temperaturen (koken, bakken): Nee

Natuurlijke bronnen:

Verse (liefst biologische) fruit, groente, met name koolsoorten, citrusfruit, kiwi's, bessen en aardbeien.

Hoeveel Vitamine C heb ik nodig?

Volwassen mensen minimaal 250 mg per dag

Gevolgen bij een tekort van Vitamine C

Bij een langdurig ernstig tekort kan verminderde weerstand, vertraagde wondgenezing en uiteindelijk scheurbuik ontstaan. De verschijnselen zijn tandvleesbloedingen, onderhuidse en inwendige bloedingen.

Gevolgen bij een teveel van Vitamine C

Een teveel aan vitamine C kan schadelijk zijn, hoewel het overschot wordt uitgeplast. Recent onderzoek laat zien dat je heel veel Vitamine C kan innemen zonder dat dit schadelijk is.

Gevolgen synthetische vorm Vitamine C

De synthetische vorm bestaat uitsluitend uit synthetische Ascorbinezuur. Natuurlijke vitamine C bevatten meer, zoals; bioflavonoiden (quercetine, rutine, and hesperidine), anthocyaninen, proanthocyaninen en catechinen. Vitamine C heeft voor een optimale werking natuurlijke co-factoren nodig die alleen maar voorkomen in natuurlijke voedselbronnen. Waardoor de werking en de opname beter is dan bij een synthetische vorm


Minimaal: 75 mg per dag
Optimaal: 250 mg tot 2500 mg per dag

Vijanden van Vitamine C:
Alcohol, Roken, Stress, Vocht, Warmte, Zuurstof

Vitamine C helpt bij de volgende aandoeningen:
Afweersysteem, Anti-infectie, Gewrichtsklachten, Huid, Kanker, Ontwikkeling cellen en weefsels, Slechte wondgenezing, Te kort aan energie, Verminderde weerstand, Vermoeidheid

Vitamine C werkt beter samen met:
Calcium, Magnesium

Koopsuggestie: Koop hier natuurlijke Vitamine C

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest