Goede ontwikkeling, CZ groep vergoedt geen alternatieve zorg meer

Omdat ik denk dat we echt naar een nieuwe samenleving toe moeten, een van solidariteit, waar de tevredenheid van mensen voorop staat i.p.v. de economie. Daarom denk ik dat het goed is dat de CZ groep gaat stoppen met de vergoeding voor de alternatieve zorg, ik zal uitleggen waarom.

Het wordt tijd dat, de gewone mens het heft in eigen handen gaat nemen, dat wij gaan kiezen, duidelijke keuzes, zonder dat ons iets opgedrongen wordt. Voor de meeste van de huidige verzekeringsmaatschappijen staat geld verdienen voorop, en dat is op zich goed, maar het moet niet ten koste gaan van andere zaken en dat gaat het nu wel. Het is daarom niet alleen voor ons belangrijk om duidelijke keuzes te gaan maken maar ook voor de verzekeringsmaatschappijen.

En dat doet de CZ groep nu, door te zeggen dat een deel van de alternatieve zorg, ook wel complementaire zorg genoemd, bij hun gaat stoppen. En dat is hun goed recht, zij hebben namelijk onderzoek laten doen en daaruit blijkt dat veel verzekerden die alternatieve geneeswijzen maar belachelijke kwakzalverij vinden. Onder de CZ-groep vallen: CZ, OHRA, Nationale Nederlanden en Just.

Overstappen naar een andere verzekeringsmaatschappij

Volgens de CZ-groep wil een deel van de verzekerden niet meer meebetalen aan dingen die niet bewezen zijn en als kwakzalverij worden gezien. Dat is prima, maar weet diezelfde groep mensen wel dat de huidige gezondheidszorg helemaal geen oplossingen bied, het is, in verreweg de meeste gevallen symptoombestrijding, pappen en nathouden noem ik dat. Zodat de hele gezondheidszorg jouw hele leven lang zijn zakken kan vullen aan medicijnen die geen oplossing bieden, maar je moet ze wel je hele leven blijven slikken. De alternatieve zorg werkt preventief, probeert je gezond te maken maar vooral ook te houden. In de huidige gezondheidszorg komt het woord preventief niet voor!

Wij hebben recht van spreken

Wij, mensen die voor alternatieve zorg kiezen, zijn met 1 miljoen, wij hebben echt wel recht van spreken. Daarom moeten we nu een bewuste keuze gaan maken. Een die aansluit bij onze behoeften, een die wel voorziet in alternatieve zorg, zonder truttige regeltjes. En als wij die keuze gemaakt hebben kijken we over 5 jaar een terug, en kijken welke groep er nu eigenlijk het beste af is?

De circa 3500 therapeuten van de niet meer vergoede alternatieve geneeswijzen én hun patiënten staan op hun achterste benen over het besluit. Een petitie is inmiddels ruim 18.000 keer getekend. Ik geloof zelf niet zo in petities, daar wordt zelden iets mee gedaan. Stap over naar een andere verzekeringsmaatschappij, en laat de CZ-groep en alle andere het voelen in hun portemonnee!

 Brand Blussen wordt door verzekeringen gedekt, maar de ECHTE ZORG, PREVENTIE NIET.

Er is een alternatief

Ik heb eens rondgekeken maar ben eigenlijk maar 1 alternatief tegengekomen die uitdraagt zoals ik het voor ogen heb, en dat is het GezondheidsCoöperatief, gelijk dan maar het enige nadeel, tot nu toe, ze gaan nog niet van start in 2019!

Update 4-12-2018

Ik heb me vergist er is niet 1 alternatief maar er zijn er 2, namelijk ook het Nationaal ZorgFonds. Dus nu is er een keuze tussen 2 waarin het Nationaal ZorgFonds zeker goede punten heeft maar ik het idee heb dat Het GezondheidsCoöperatief Nederland, toch net een stapje verder gaat, ik heb een beter gevoel bij Het GezondheidsCoöperatief Nederland. Maar lees het eens goed door en maak je eigen keuze.

Nationaal ZorgFonds zegt

 • Samenwerken voor goede zorg voor de patiënt
 • Vrije artsenkeuze voor de patiënt
 • Vertrouwen in de professional, uiteraard met verantwoordelijkheid van de professional
 • Toegankelijke zorg, er zijn enkel inhoudelijke drempels om zorg te krijgen, geen financiële
 • Regionale invulling van de zorg met één landelijke regisseur (het Nationaal ZorgFonds)
 • De zorgbehoefte staat centraal
 • Preventie dient een onderdeel te zijn van volksgezondheid
 • Algemeen belang boven private winst
 • Vernieuwing, verbetering van zorg wordt gestimuleerd

Zij willen geen blauwdruk presenteren, maar bouwstenen. Het bouwen van een stevig huis vereist deskundigheid en samenwerking. We willen benadrukken dat dit plan ‘werk in ontwikkeling’ is en dat zeer velen eraan meebouwen. We bouwen namelijk een uniek systeem en geen kopie van een in een ander land al bestaand stelsel. Iedereen die wil meebouwen aan ons alternatief is uitgenodigd; er is ons al veel te lang verteld dat het huidige stelsel de enige optie is en dat is een leugen.

Het GezondheidsCoöperatief Nederland stelt zichzelf onder meer de volgende vragen

 • Hoe gaan wij met een ‘ziek’ zorgstelsel om?
 • Op oude voet, met dezelfde fouten?
 • Of pakken we onze eigen regie terug?

Dit is waar het GezondheidsCoöperatief Nederland voor staat

Vanuit een heldere visie op waar het misging en hoe het anders kan, is het GezondheidsCoöperatief Nederland ontstaan. Door lid te worden van het GezondheidsCoöperatief Nederland word je mede-drager van een transitie in de gezondheidszorg en de zorgverzekeringswereld. Zo vergoeden zij 100% (inclusief voorgeschreven middelen) van de natuurlijke geneeswijzen tot een plafond van €5.000.

Therapeuten natuurlijke geneeswijzen, hoeven niet allerlei onnodige papiertjes te halen maar om voor vergoeding in aanmerking te komen, hoeft een therapeut zich alleen te laten inschrijven in het therapeutenregister van de GezondheidsVerzekering. Nodig voor inschrijving zijn: een KvK nummer, de wettelijk verplichte klachtenregeling en beroepsaansprakelijkheidsverzekering.

Tot de tijd dat het GezondheidsCoöperatief Nederland echt van start gaat, kwam ik via een andere website, het volgende rijtje tegen, met in hun ogen de beste aanbieders van alternatieve zorg.

 1. UMC Verzekeringen
 2. PNO Verzekeringen
 3. Stad Holland
 4. IZZ
 5. Zorg en zekerheid

Update 4-12-2018

Via deze website, kwam ik de beste aanbieders van alternatieve zorg voor 2019 tegen, doe er je voordeel mee:

 • VGZ vergoedt tot € 800 per jaar (tot € 45 per dag). Dit kost € 32,54 extra p/m. Als je de VGZ polis afsluit via UnitedConsumers, krijg je 10% korting op je basisverzekering.
 • Unive vergoedt tot € 800 per jaar (tot € 45 per dag). Dit kost € 34,75 extra p/m.

Conclusie

De transitie gaat nu echt beginnen, en daarin gaan wij, als gewone mensen, bepalen, niet meer de grote bedrijven. De gezondheidszorg is bedoelt om mensen beter te maken en vooral ook te houden, zonder marktwerking, met een duidelijk doel: Gezondheid voor iedereen, betaalbaar en rechtvaardig.

Even voor de goede orde, ik heb verder geen enkel belang in welke organisatie dan ook. Maar ik zou het wel fijn vinden als we nu eens voor onszelf gaan opkomen en eigen keuzes gaan maken, keuzes die in ons belang zijn, daar strijd ik voor en daar geloof ik in. Ik geloof in een toekomst die hieraan voldoet, voor iedereen, waar ook ter wereld.

4 gedachten over “Goede ontwikkeling, CZ groep vergoedt geen alternatieve zorg meer”

 1. hoezo is het een goede zaak ,om alle gemie bij die grote reuzen neer leggen ? waarom promoot je dit ? dus je bent ook opgeslurpt door het monopoly ,laat ieder zijn eigen weg kiezen ! De een heeft baat bij gemo en de ander wil het op een natuurlijke manier laat ieder zijn eigen ding doen .de een houdt van skiën de ander vindt Euromast weer afstijgen weer leuk dit hokjes denken moet werkelijk gestopt worden GROET

  Beantwoorden
  • Ik denk dat je mijn artikel dan niet goed gelezen hebt, ik wil juist alle macht weghalen door ze als collectief buiten spel te zetten. Misschien is de titel wat misleidend, maar ik meen dit echt, ik denk, net als jij, dat we een scheiding moeten maken van mensen die het huidige systeem willen volgen en mensen zoals wij die vol voor echte gezondheid willen gaan.

   Beantwoorden

Plaats een reactie

deLuchtfilter

Luchtfilter voor in huis, de luchtkwaliteit binnenshuis is lang niet altijd even goed. Gelukkig kun je dit vrij eenvoudig zelf oplossen door een luchtfilter aan te schaffen, die meer voor je gezondheid doet dan jij denkt.

Bekijk deLuchfiter, specialist in luchtreiniging >

deWaterfilter

Heerlijk gezuiverd drinkwater voor thuis, of op kantoor. Veel water drinken is gezond, daarom is het belangrijk dat je water van optimale kwaliteit is en dan kan met onze waterfilters.

Bestel een Waterfilter >

Pin It on Pinterest

Share This