Gezondheid en Voeding

Fluoride in tandpasta gevaar voor de gezondheid? UPDATE

Fluoride dat het glazuur van tanden en kiezen versterkt en zo de vorming van gaatjes tegengaat. Dat is voor iedereen bekend en wordt met regelmaat verkondigd.

Maar de andere kant van fluoride is dat dit een giftige stof is, die schadelijk is voor je lichaam en allerlei gezondheidsklachten kan veroorzaken.

Het advies is dat je tandpasta altijd uit moet spugen omdat het niet goed is om door te slikken. Maar er word niet bij verteld dat het grootste deel van de fluoride door je slijmvliezen wordt opgenomen, dus ook als je het uitspuugt krijg je fluoride binnen, dat maakt fluoride ongezond.

Ook je IQ daalt door fluoride (update 6-2016)

Een onderzoek van de Universiteit van Harvard concludeert dat blootstelling aan fluoride het IQ met zeven punten kan laten dalen. Maar ook dat fluoride neurotoxiciteit veroorzaakt bij volwassenen, en negatieve effecten heeft op het geheugen, zo blijkt uit studies op knaagdieren.

Voor het eerst zijn er 27 studies gecombineerd en vond men sterke aanwijzingen dat fluoride een negatieve invloed heeft op de cognitieve ontwikkeling van kinderen, de auteurs zeggen dat dit risico niet mag worden genegeerd, en dat meer onderzoek naar de effecten van fluoride op de ontwikkeling van de hersenen is gerechtvaardigd.

“Fluoride gecombineerd met lood, kwik en andere giftige stoffen maakt het nog gevaarlijker,” “Het effect van elke giftige stof lijkt misschien klein, maar de gecombineerde schade kan ernstig zijn.

Waar komt fluoride vandaan?

Fluoride is een afvalproduct dat vrijkomt bij het produceren van fosfaat meststoffen en aluminium. Een grote aluminiumproducent, Aldel dat staat voor aluminium Delfzijl, die een enorme vervuiling veroorzaken, hadden een slim plan om de giftige afvalstof te gebruiken als toevoeging in drinkwater en voor tandpasta’s. In Nederland is er, na een proef in Tiel, verder geen fluoride meer aan kraanwater toegevoegd, maar dit gebeurd in veel landen nog steeds.

Het lijkt er dus op dat er een markt gemaakt is voor een giftig afvalproduct, fluoride, zodat er aan dit afvalproduct nog geld verdient kon worden. Dat is natuurlijk vanuit de industrie gezien een slim idee maar natuurlijk schandelijk als dit werkelijk het geval is. Moesten de mensen natuurlijk wel even op de hoogte gebracht worden van de bijzonder goede eigenschappen van fluoride.

Dit werd groots opgezet door het geld van de industrie, die daar wel wat geld voor over hadden. Wetenschappers die wel wat willen bijverdienen, zogenaamd voor onderzoek, schrijven positieve rapporten over de werking van fluoride tegen tandbederf. Vakbladen gebruiken deze rapporten als ondersteuning van hun wel onderbouwde stukken en de tandarts gaat daarin mee. En zo is de mensheid weer eens voor de gek gehouden door de industrie, de macht van het grote geld dat verder gaat dan moreel verantwoord is.

Klachten veroorzaakt door fluoride

Fluoride kan schadelijk zijn voor de botten, tanden, nieren, hersenen en kan zweertjes in de mond, buikpijn, huiduitslag, hoofdpijn, duizeligheid, concentratiestoornissen, depressies en aantasting van het zenuwstelsel vertoorzaken. De negatieve effecten van fluoride op de hersenen van kinderen is een recent onderzoek.

Tanden versterken met voeding, mineralen en vitaminen

Het zijn de mineralen en vitaminen die nodig zijn voor sterke tanden. Zoals vitamine A, D en K2, de mineralen calcium, magnesium en fosfor en visvetzuren. Ik geef onze kinderen daarom met regelmaat natuurlijke multivitaminen en mineralen, maar natuurlijk overwegend gezonde biologische groenten en fruit. Want de beste bron van een goede gezondheid is gezonde, het liefst biologische, voeding, dat geldt natuurlijk ook voor je gebit.

Conclusie fluoride gebruik

Ik wil geen campagne beginnen tegen het gebruik van fluor, het gaat mij alleen maar om bewustzijn. Lees eens rond op internet en niet alleen de gebruikelijke bronnen en kijk er eens kritisch na en vorm een eigen mening en volg niet meteen die van andere. Als je een ding op GezondheidenVoeding.nl kunt leren is het wel om kritisch en bewust te zijn, omdat de huidige industrie niet te vertrouwen is en alleen het belang van macht en geld voorop heeft staan, daarom is het aan ons consumenten, om een eigen menig te vormen en hier eventueel tegen in verzet te komen.

Ik heb zelf geen last meer van gevoelige tanden sinds ik tandpasta zonder fluoride gebruik. Onze kinderen gebruiken ook tandpasta zonder fluoride en tot nu toe hebben ze geen gaatjes, 9 en 6 jaar oud.

En heb jij een mening, voor of tegen, of wil je ons op een andere wijze van informatie voorzien?!
Maak dan gebruik van ons reactieformulier hieronder, want jou mening telt!

Wetenschappelijk bewijs gevaar fluoride

Omdat hieronder de discussie ontstaan is of het wetenschappelijk bewijsbaar is dat fluoride gevaarlijk is. Zal ik hieronder een aanvulling maken. Deze informatie komt van internet en is voor iedereen toegankelijk om te lezen. Ik denk dat door deze artikelen te lezen, het zogenaamde wetenschappelijk bewijs, geleverd is en dat fluoride op zijn minst discutabel is. En ik denk dan als het niet nodig is en het ook nog eens discutabel is, dan gebruik ik het niet.

Bronnen:
Fluoride en de schildklier

Mobiele versie afsluiten