Gezondheid en Voeding

Positieve instelling maakt de mens sterk, gezond en gelukkig

gelukkig zijn worden gezondheidEen gezonde geest in een gezond lichaam!

Positief denken, gezond leven en een optimistische levenshouding is de manier om niet ziek te worden.

Gedachten hebben een krachtige invloed op ons gedrag en ons lichaam.

Uit onderzoek blijkt dat je minder kans op hartziekten hebt met een positieve instelling. Een belangrijk onderdeel daarvan is pluk de dag, stel genietingen niet uit tot morgen maar geniet iedere dag dus ook vandaag!

Hoe vaker je je zelf een geluksgevoel bezorgt, door positief te zijn, denken of doen hoe meer geluksverbindingen de hersenen vormen en daardoor verander jij!

Relativeer door van een afstand naar jezelf te kijken en je dan af te vragen hoe belangrijk die zorgen, die je op dat moment hebt, eigenlijk zijn. Zijn ze niet belangrijk laat ze dan los en zoek afleiding.

Het zijn niet de prettige bezigheden, gedachtes, herinneringen of verwachtingen op zich die ons een goed gevoel geven, het lichaam reageert op die gedachtes met verandering van spierspanning en het aanmaken van hormonen. De hersenen registreren dat, en dát geeft ons een groter geluksgevoel.

Positieve en negatieve gevoelens worden door verschillende systemen in onze hersenen opgewekt. Om je gelukkig te voelen is het dus niet genoeg om negatieve ervaringen te bestrijden. Geluk is niet de afwezigheid van ongeluk.

Hoe kan ik gelukkiger worden?

Conclusie

Wanneer je bewust leeft vanuit jezelf, dus niet vanuit het ego. Openstaand voor intuïtieve gedachten en positieve instellingen, samen met gezonde voeding en een gezonde levenswijze. Dan wordt men zonder twijfel een gezond, vrij en gelukkig mens!

Ter inspiratie.Ik leer veel van mijn kinderen en het volgende filmpje bewijst dat kinderen veel wijsheid hebben en wij als volwassenen van onze kinderen kunnen leren.
De 10-jarige Zuid-Afrikaanse Bothale, vol overtuiging, kracht en zelfvertrouwen dit ze dat maar eens na…

Het onderschrift luid: ‘Als dit kind de toekomst voor Zuid Afrika is, ziet het er goed uit voor ons land’

Ben jij gelukkig en wil je dat met ons delen, laat dan een bericht achter. Hoe meer positiviteit hoe meer mensen er gelukkig worden. En dat kan de wereld wel gebruiken op dit moment.

Ik wens je een gelukkig leven vol tevredenheid toe!

Bronnen: Geluk

Mobiele versie afsluiten