Gezondheid en Voeding

Homeopathische middelen en homeopathie verboden door bewijslast

Homeopathische middelen en homeopathie verboden door bewijslastVerbod op homeopathische middelen en homeopathie door bewijslast. De EU wil per 1 Juli af van alle kruidenmengsels, voedingssupplementen en  homeopathische middelen.

De gedachten erachter is dat wetenschappelijk bewezen moet kunnen worden dat de middelen werken voor datgene waar ze voor gemaakt zijn.

Ik denk dat twee dingen:

  1. de macht van de farmaceutische industrie is groot, die zien dit als grote concurrent waar niets aan verdient kan worden
  2. als in Nederland 20% van de mensen deze homeopathische middelen gebruiken dan zal het toch wel iets doen

Maar het mooie iets is dat we wel degelijk recht van spreken hebben en dit kunnen we gebruiken via een volksreferendum. Als één miljoen  Europeanen een petitie tekent tegen het verbod op homeopathische middelen de wet niet doorgevoerd wordt.

Homeopathie en homeopathische middelen werking wetenschappelijk bewezen

Een groots opgezet  Zwitsers onderzoek heeft aangetoond dat homeopathie en homeopathische middelen effectief en kostenbesparend zijn. Dr. Luc Montagnier, de franse viroloog die in 2008 de Nobel Prize won voor zijn ontdekking van het AIDS virus, heeft de wetenschappelijke wereld verrast met zijn zware ondersteuning voor homeopathie en homeopathische middelen, lees meer over homeopathie en homeopathische middelen werking wetenschappelijk bewezen.

Ik denk dat de vraag niet zou moeten zijn of het wetenschappelijk bewezen kan worden maar meer of dat mensen bij het gebruik van homeopathische middelen gebaat zijn. En als dat zo is moet dat gewoon beschikbaar zijn. Als bepaalde mensen er niet in ‘geloven’ of liever gebruik willen maken van de reguliere middelen is dat hun recht. Deze reguliere en alternatieve gezondheidszorg kunnen naast elkaar bestaan en hebben dat ook altijd gedaan.

In driekwart van de huishoudens in Nederland is een homeopathisch middel aanwezig. Minister Schippers van Volksgezondheid, die besloten heeft dat per 1 juli alleen nog op de bijsluiter vermeld mag worden waar het middel voor gebruikt kan worden als het wetenschappelijk bewezen is. Met als gevolg dat veel homeopathische middelen en producten uit de schappen zullen verdwijnen.

Mobiele versie afsluiten