Gezondheid en Voeding

Kanker bestrijden met de juiste voeding helpt blijkt uit onderzoek

Kanker bestrijden juiste voeding

Dat je kanker kunt genezen door je dieet aan te passen hebben we gisteren kunnen lezen. Nu kun je lezen met welke soorten voeding je het beste kanker kunt bestrijden of preventief kunt tegengaan.

Iets meer dan een derde van de kankers worden in verband gebracht met een ongezonde levensstijl, waaronder ook slechte eetgewoonten. Studies hebben aangetoond dat veel voedingsproducten kanker bestrijdende effecten hebben. Door iedere week iets van onderstaande producten te eten verklein je de kans op kanker.

Wat kan ik beter niet of minder eten om kanker te voorkomen?

Wat kan ik eten om kanker te voorkomen of om tegen kanker te strijden?

Over het algemeen is het raadzaam om groenten, fruit en andere vezelrijke producten te eten en varieer hier zoveel mogelijk mee. Kies voor ten minste 3 porties groenten en fruit per dag en varieer in het soort groenten en fruit en probeer ook verschillende kleuren voeding te eten. Kies zoveel mogelijk voor groenten uit het seizoen en uit je eigen streek of land en als het kan biologisch.

Suiker maakt kanker agressiever (update 8-11-2017)

Suiker doet tumoren groeien en maakt kanker agressiever. Dat blijkt uit 9 jaar onderzoek van wetenschappers uit België. Ze hebben gevonden hoe kankercellen suiker versneld afbreken en hoe dat ­mechanisme er dan weer voor zorgt dat de kanker in stand wordt gehouden. ‘Een suikervrij of suikerarm dieet is voor een kanker­­pa­tiënt dus geen overbodige luxe’

Een suikervrij dieet blijkt dus niet zomaar een hype maar echt iets om op in te zetten bij kankerpatiënten. Het kan helpen de kanker te overwinnen en chemotherapie veel effectiever maken. Vooral ook omdat patiënten nu soms serums krijgen toegediend om aan te sterken. En die bevatten, vreemd genoeg, veel glucosesuiker.’

Bronnen onder meer: wcrf.nl, goedgevoel.be en preventievegezondheidszorg.com

Mobiele versie afsluiten