Gezondheid en Voeding

Gezondheidszorg faalt en farmaceutische industrie is maffia

gezondheidszorg faalt farmaceutische industrie maffia

Commerciële gezondheidszorg is natuurlijk te zot voor woorden, want dat betekent dat er geld verdiend wordt aan mensen die ziek zijn. Hoe meer en langer mensen ziek zijn, hoe meer geld ze verdienen, dat is gedoemd om te falen. Als men alleen kan verdienen aan ziekte, dan zal onze genezing, de bedrijven die onze gezondheid in handen hebben, economisch schaden. Vandaar dat ze uitsluitend doen aan symptoombestrijding!

Ik denk dat we naar een systeem moeten waar de gezondheidszorg er alles wat daarmee te maken heeft betaald wordt voor de hoeveelheid mensen die zij beter maken.

En dan de farmaceutische industrie die zijn zo machtig geworden dat ze eigenlijk kunnen doen en laten wat ze willen en daar enorme bedragen mee verdienen ten kosten van ons de eindgebruikers. Om te beginnen is het natuurlijk heel vreemd dat farmaceutische bedrijven zelf het klinische onderzoek naar hun medicijnen uitvoeren. Lees verder in het artikel en zie dat hier op grote schaal mee gefraudeerd word.

De farmaceutische industrie is maffia, dat wordt gezegd door mensen die er gewerkt hebben. Er worden mensen direct of indirect omgekocht, waaronder artsen en wetenschappers. De farmaceutische industrie wordt als doodsoorzaak nummer 3 genoemd na hartfalen en kanker

Patiënten dienen (bijna) altijd af te zien van pillen. En producenten horen niet meer hun eigen middelen te testen. Laat dat maar over aan onafhankelijke onderzoekers. De farmaceutische industrie heeft meer doden op haar geweten dan de maffia. Dat zegt Peter Gøtzsche een van de klokkenluiders uit de farmaceutische industrie.

17 tot 20.000 sterfgevallen per jaar door medicijnen en medische fouten

Even ter vergelijking, wij zijn met zijn alleen doodsbang voor terroristische aanslagen. Die zijn ook ieder dag in het nieuws. Dit zijn de cijfers:

Dat is grofweg een factor 1300, dus er vallen per jaar 1300 x zoveel slachtoffers door bijwerking van medicijnen dan door terroristische aanslagen. Dat betekent dat in de EU geneesmiddelen doodsoorzaak nummer drie zijn, na hartziekten en kanker. Ja je leest het goed geneesmiddelen zijn doodsoorzaak nummer drie, terwijl deze ons juist zouden moeten genezen.

Forensisch experts Richard en Selma Eikelenboom halen de ene na de andere doorbraak in spraakmakende moordzaken in de Verenigde Staten, maar er zijn veel ernstigere zaken die eigenlijk de aandacht zouden moeten krijgen.

Als we medicijnen verstandig gebruikten, zouden we een gezondere bevolking hebben. In 2012 verkochten de 50 grootste farmaceutische bedrijven voor 564 miljard euro aan receptgeneesmiddelen. Veel van die geneesmiddelen zijn twintig keer duurder zijn dan gelijkwaardige alternatieven en ook omdat we overbehandeld zijn, twijfel ik er niet aan dat we hier enorm op kunnen besparen; de schattingen zeggen: tot 95 %. Stel je eens voor wat je voor al die miljarden zou kunnen doen en hoeveel goedkoper de zorgkosten zouden zijn. (Bron)

Het is principieel immoreel dat er op geneesmiddelen een patent kan rusten. Want als je een gepatenteerd levensreddend medicijn nodig hebt en je je dat niet kunt veroorloven, ga je misschien dood. De omvang van die beloning hangt dan af van de mate waarin het nieuwe geneesmiddel een werkelijke doorbraak is. Vervolgens geven we het geneesmiddel in licentie aan meerdere bedrijven, die het goedkoop kunnen namaken. Dit zorgt ervoor dat ook veel arme mensen en landen zich het middel kunnen veroorloven.

Gezondheidszorg faalt

Lees het volgende en denk daar maar eens over na:
Degene die het product gebruikt, kiest het niet. Degene die het product kiest, betaalt het niet. Degene die het product betaalt, gebruikt het niet. De afzet loopt via de dokter. Daarop mikt de marketing van de farmaceutische industrie, die het meeste verdient aan nieuwe, gepatenteerde middelen, waarvan ze de prijs eenzijdig kan bepalen.

Universiteiten niet meer neutraal en betaald door de farmaceutische industrie

In ons land voltrok zich een ontwikkeling die heeft gemaakt dat Nederlandse universiteiten in sterke mate meewerken aan de farmaceutische industrie. De prijs die de academische geneeskunde daarvoor betaalt, is steun aan de farmaceutische industrie. Dat leidt ertoe dat hoogleraren vaak zwijgen als zij zouden moeten spreken en dat zij spreken als zij zouden moeten zwijgen. Dit vormt een ernstige aantasting van de academische vrijheid, die de farmaceutische industrie in hoge mate vrij spel geeft. (Bron)

Klokkenluiders: farmaceutische industrie is maffia

Mensen die in de farmaceutische industrie gewerkt hebben weten hoe het er aan toe gaat en die zeggen zelf: farmaceutische industrie is maffia. Dat is wel triest en wij laten dit toe omdat de wereld moreel gedrag minder belangrijk vinden dan geld en macht!

Het vergt veel moed om klokkenluider te worden in de want het gaat om veel geld en er zijn veel belangen mee gemoeid. Dus de tegenwerking is maximaal, zelf uit de politiek.

Enkel cijfers hoe het 233 klokkenluiders verging die gevallen van fraude aanhangig hadden gemaakt: van hen werd

Maar ondanks dit alles zei slechts 16% van de klokkenluiders om het volgende keer niet meer te doen. (Bron)

Dr. Peter Rost, voormalig vicepresident van Pfizer

Rost, oud-vicepresident van één van de grootste farmaceutische bedrijven ter wereld Pfizer, verteld over de banden tussen artsen en farmaceutische bedrijven.

Rost zegt onder meer: “Het is angstaanjagend hoeveel overeenkomsten er zijn tussen de farmaceutische industrie en de maffia. Het enige verschil is dat al die mensen in de farmaceutische industrie zichzelf zien als fatsoenlijke burgers. Maar als ze als groep bij elkaar komen en ze ruiken geld en macht, lijkt er iets te gebeuren. Je kunt het vergelijken met oorlogsmisdaden: mensen doen dingen waartoe ze zichzelf niet in staat zouden achten. Als iemand deel uitmaakt van een groep, kan hij dingen doen die hij normaal niet zou doen, omdat de groep zijn daden goedkeurt.”

In 2004 wees Rost op geknoei met cijfers bij Pfizer, vervolgens werd hij in december 2005 ontslagen. Hij schreef een boek The Whistle Blower, waarin hij onthult welke technieken de farmareus gebruikte om na de overname van het Zweedse Pharmacia waarbij meer dan 10.000 werknemers van dat bedrijf zijn ontslagen.

Dr. John Rengen Virapen, Eli Lilly

Virapen was 35 jaar in dienst van de grote farmaceut Eli Lilly. Hij zegt zelf over dit bedrijf: ‘één van de grootste en meest kwaadaardige farmaceutische bedrijven ter wereld’. Hij nam ontslag om het publiek te waarschuwen over de gevaarlijke motieven en kwade praktijken binnen de farmaceutische industrie.

“Mensen sterven door het gebruik van psychiatrische medicijnen en dit is gelegaliseerd,” “Ik heb persoonlijk Zweedse ambtenaren omgekocht om het medicijn Prozac op de Zweedse markt te brengen.” En zo werkt de industrie die verantwoordelijk is voor onze gezondheid.

Gwen Olsen

Olsen werkte 15 jaar lang voor verschillende farmaceutische bedrijven. Ze verkocht geneesmiddelen en bracht als vertegenwoordigster bezoeken aan ziekenhuizen. Ze had een ‘spirituele ontwaking’ en zag plotseling waar ze mee bezig was. Ze zag hoe ze schade toebracht aan haar medemens en besloot te stoppen en hun werkwijze openbaar te maken.

Ze legt uit dat de farmaceutische bedrijven vertegenwoordigers trainen om mensen onjuist te informeren. Ze geeft sinds een aantal jaren presentaties en lezingen om de mensen hiervan op de hoogte te brengen. “De industrie probeert geen geneesmiddel te vinden voor kanker, voor Alzheimer of hartziekten, want dan zou de hele industrie plotseling overbodig worden. Dat is niet logisch,” zei ze. “De industrie houdt ziekten juist in stand en doet enkel aan symptoombestrijding.”

“Activisten en onderzoekers weten al tientallen jaren dat antidepressiva niet effectiever zijn dan een placebo. Toch zijn er 44 miljoen mensen die antidepressiva nemen,” aldus Olsen.

Scott Cooper, Merck

Scott Cooper, heeft jarenlang voor Merck werkte, zei dat hij zijn eigen kinderen nooit zou laten vaccineren. Hij zei dat zijn 24-jarige zoon nooit is gevaccineerd en zelden ziek is. Sterker nog: de jongen is altijd veel gezonder dan zijn leeftijdsgenoten.

Brandy Vaughan, Merck

Brandy Vaughan werkte ook voor Merck en zegt dat verplicht vaccineren alleen maar draait om geld, niet om gezondheid. Vaughan deed onderzoek naar vaccins en ontdekte dat ze gevaarlijke stoffen bevatten die het lichaam kunnen beschadigen. Hoewel ze voor een vaccinmaker heeft gewerkt, zal ze haar eigen kind nooit laten vaccineren. (Bron)

De pillenmafia

De meest vernietigende aanval die de geneesmiddelenindustrie ooit heeft moeten verduren, komt van iemand die de branche van binnenuit kent. Hij vergelijkt farmaceutische bedrijven onomwonden met de maffia, omdat ze tot alles in staat zijn – omkopen, verduisteren, afpersen, bedriegen, de rechtsgang belemmeren, de politiek corrumperen en zelfs mensen met de dood bedreigen – om het succes van hun producten te verzekeren.

De belangrijkste reden waarom we zoveel medicijnen slikken, is dat geneesmiddelenfabrikanten geen pillen verkopen, maar leugens over pillen.

Te veel diagnoses en te veel medicijnen voorgeschreven:

Dodelijke medicijnen

Fabrikant Merck bracht Vioxx op de markt, een ontstekingsremmer annex pijnstiller die, wist de producent, hartinfarcten en beroertes kon veroorzaken. Volgens De Pers kocht Merck in 2007 voor bijna vijf miljard dollar duizenden rechtszaken af; Gøtzsche schat het aantal doden wereldwijd op 120.000; in Nederland vielen volgens NRC waarschijnlijk iets meer dan tweehonderd doden.

Alleen al door Avandia, een middel tegen suikerziekte, kregen 47.000 mensen een dodelijke hartaanval, stelde een Amerikaanse Senaatscommissie in 2010 vast. Een rechtszaak kwam er niet. Die werd voor 3,7 miljard dollar afgekocht door producent Glaxo, die al een veelvoud van dat bedrag aan dat middel had verdiend.

Celebrex van Pfizer, ook een pijnstiller die vaatproblemen veroorzaakt, werd volgens Gøtzsche waarschijnlijk 75.000 mensen fataal; Pfizer werd beboet voor het vervalsen van testresultaten.

Het anti-psychoticum Zyprexa van Eli Lilly heeft volgens hem 200.000 mensen het leven gekost door bijwerkingen als hartfalen; het bedrijf betaalde 1,4 miljard dollar boete voor het illegaal op de markt brengen van het middel – waaraan het bedrijf tot 2009 wel 39 miljard omzet had gehad.

Hetzelfde bedrijf droeg zijn Duitse onderzoekers op de bijwerking van ‘stemmingsverbeteraar’ Prozac – niet zelden gereali- seerde zelfmoordgedachten – weg te boeken als ‘depressie’; zij zeiden dat ‘niet te kunnen uitleggen aan de rechter of hun gezin’. Trouw berichtte over zo’n 20 zelfmoorden per jaar onder Nederlandse kinderen. De psychofarmacaspecialist Peter Moleman nam het in NRC voor Prozac op: het zou juist zelfmoorden voorkomen.

Een ander antidepressivum, Seroxat, was de winstmachine van het Britse GlaxoSmithKline (GSK). Het werd als ‘veilig’ bij artsen aangeprezen en voorgeschreven aan depressieve jongeren terwijl, berichtte Trouw, GSK uit eigen onderzoek wist dat het middel suïcide in de hand werkt en verslavend is. GSK trof een schikking van drie miljard dollar.

In 2010 moest GSK Rosiglitazon – tegen suikerziekte – van de markt halen. Een Amerikaanse Senaatscommissie had vastgesteld dat 47.000 mensen door dit middel (‘Avandia’) een fatale hartaanval hadden gehad. (Bron)

Hoe kunnen we dit veranderen?

Zes tips: wat je als patiënt kunt doen

  1. Als je patiëntenorganisatie gunsten van de farmaceutische industrie accepteert, zeg dan je lidmaatschap op.
  2. Vraag je arts of hij/zij geld of andere gunsten van farmaceutische bedrijven ontvangt of aandelen in een farmaceutisch bedrijf bezit. Vraag ook of artsen-bezoekers bij hem/haar welkom zijn. Zo ja, zoek een andere dokter.
  3. Heel weinig patiënten hebben baat bij medicijnen. Gebruik ze dus alleen als het absoluut noodzakelijk is. Vraag of er alternatieven zijn en of je ook zonder behandeling opknapt.
  4. Vraag je arts of er goedkopere alternatieven zijn voor het geneesmiddel.
  5. Als een geneesmiddel om veiligheidsredenen van de markt wordt gehaald, gebeurt dat meestal in de eerste zeven jaar. Vermijd daarom nieuwe middelen in die periode, tenzij het om een ‘doorbraakmiddel’ gaat. Maar die zijn uiterst zeldzaam.
  6. Geloof geen woord van wat farmaceutische bedrijven je vertellen – niet in hun onderzoek, noch in hun marketing of informatie aan patiënten.
Mobiele versie afsluiten