Gezondheid en Voeding

Nederland eet onvoldoende groente, fruit en vis

Nederland eet te weinig groente, fruit en vis. Maar 25% van de Nederlanders eet voldoende groeten, fruit en vis, dat is niet veel.

Allochtonen doen het beter dan autochtonen. En ouderen doen het weer beter dan jongeren. Vrouwen doen het weer beter dan mannen wat betreft fruit en groenten eten ze ongeveer evenveel.

De tendens is wel dan kinderen tot 12 jaar nog wel redelijk eten maar daarna zakt het volledig in. Misschien iets om aan te doen dat met name middelbare schoolkinderen gezonder gaan eten, iets voor de scholen of regering?!

Naarmate de mensen ouder worden gaan ze weer gezonder eten.

Opvallend is dat de mensen met een hogere opleiding niet veel gezonder eten volgend de statistieken, alleen bij het eten van groenten doen ze het iets beter.

Wat zijn de richtlijnen goede voeding?

Volgens de gezondheidsraad zijn dit:

Conclusie
We eten niet echt gezond, al denk ik dat wij als gezin het nog aardig doen. Maar in de huidige tijd waarin veel mensen hun eten halen uit de supermarkt is het niet eenvoudig om gezond te eten. De supermarkten leveren meer vulling dan voeding, koop je groenten en fruit het liefst biologisch op de markt of bij de boer in de buurt.

Met name bij de jeugd op de middelbare school valt veel te halen, die eten het slechts van allemaal. Ik weet niet of je wel eens op een middelbare school bent geweest maar daar is het eten nog slechter dan in de supermarkt.

Bron: cbs.nl

Mobiele versie afsluiten