Jodium uit brood, een hoogleraar waarschuwt dat het minder of helemaal niet meer eten van brood niet zonder risico’s is. Nederlanders eten steeds minder brood, in mijn ogen niet onverstandig. Volgens deze hoogleraar ontstaat er dan een tekort van jodium, omdat er jodium wordt toegevoegd aan bakkerszout, dat weer in brood verwerkt zit. Bron (1)… lees verder.
Bewustwording
ADHD en voeding, dieet helpt bij twee derde van de kinderen
ADHD en voeding, een dieet kan in twee derde van de gevallen helpen bij het terugdringen van de verschijnselen. Vreemd dat medicijnen, die alleen symptomen onderdrukken, altijd als enige oplossing gezien worden. Het onderzoek is inmiddels gepubliceerd in het toonaangevende medische blad the Lancet. Van de kinderen die het dieet volgden, had 64% er veel… lees verder.
Hart en vaatziekten bestrijden en voorkomen met vitamine C
Een goedkope en effectieve aanpak van hart en vaatziekten is heel goed mogelijk. En dan niet met farmaceutische middelen, die eigenlijk alleen maar symptomen bestrijden maar “gewoon” door zorgvuldig gebruik te maken van specifieke en essentiële voedingsstoffen, zoals bijvoorbeeld vitamine C en andere vitamines, mineralen en aminozuren. Cholesterol is niet de veroorzaker van hart en… lees verder.
Synthetische of natuurlijke vitaminen en mineralen?
Ik volg een opleiding voor orthomoleculaire suppletie, een moeilijk woord voor kennis over het lichaam en de werking van vitaminen en mineralen. De vraag die ik altijd gehad heb en die nu beantwoord is: werken synthetische vitaminen net zo goed als natuurlijke? Het antwoord daarop is eenvoudig: nee Wat is het verschil tussen synthetische of… lees verder.
Kwik in vis, MOAH in verpakkingen en microplastics
In veel voedselproducten die veel mensen elke dag eten zitten verdachte of schadelijke stoffen dat blijkt iedere dag maar weer. Het lijkt er op dat er steeds meer aan het licht komt en dat de mensen steeds bewuster worden. Het zijn stoffen die daar niet in voedsel thuishoren. In dit geval zijn het zogenaamde ‘MOAH’…. lees verder.
Bewerkte voeding is ongezond, we worden bewuster
Ik roep al een tijdje dat we op een punt van ommekeer staan, de mensen worden bewuster. En zien dat onbewerkte voeding gewoon het gezondst is. Je ziet het ook steeds meer in de gewone media, schijnbaar is het daar ook een trend om de dingen soms te zien zoals ze zijn. Volgens mij is… lees verder.