Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Wereldvoedseldag

16/10/2016 -13:00 - 21:00

Wereldvoedseldag  is een initiatief van de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties dé dag om grote voedselvraagstukken aan te pakken. Bijvoorbeeld; hoe werken we honger de wereld uit, wat is een duurzame manier. Een opmerkelijk feit is dat de aarde ruim voldoende voedsel voortbrengt om alle wereldbewoners elke dag een volwaardige maaltijd voor te zetten. Als we maar eerlijk delen! Terwijl er nog steeds honderden miljoenen mensen over de gehele wereld een tekort aan voeding hebben.

Er is ook  aandacht voor het plezier dat eten ons brengt. Maar ook bewustwording van de hoeveelheid voedsel dat er dagelijks verspilt wordt. Hoe bewust ga jij met je voeding om? Eet je gezond en wat is gezonde voeding?

De voedsel- en landbouworganisatie van de Verenigde Naties houdt bij hoeveel voedsel er wereldwijd wordt geproduceerd. Zij schat in dat de aarde zelfs genoeg kan opbrengen voor het dubbele van de huidige wereldbevolking.

Op 16 oktober is het Wereldvoedseldag. Een dag waarop internationaal eten wordt gevierd, maar ook aandacht wordt gevraagd voor de uitdagingen waarvoor het huidige voedselsysteem staat. Op World Food Day krijgt de bezoeker een kijkje in de keuken van de regio Rotterdam en gaan er deuren open die anders gesloten blijven. Volg Bram Ladage’s friet van aardappelveld tot frituur, bezoek de Rotterdamse haven, krijg kookles van Rudolph van Veen of schuif aan tafel bij Staatssecretaris Martijn van Dam om over de toekomst van ons voedsel te praten.

Wereldvoedseldag in Rotterdam

Op zondag 16 oktober vormt het Schouwburgplein het bruisende festivalhart met o.a een foodquiz, kookdemo’s van bekende TV-chefs en lekker eten van Rotterdamse bodem. Er is voor ieder wat wils. Je kunt op excursie naar verschillende foodondernemers in en om de stad. Duik bijvoorbeeld in de reis van tropisch fruit, van aankomst in de haven tot het selecteren en verpakken. Of breng een bezoek aan een tomatenteler in het achterland. Voor de bezoeker die het naadje van de kous wil weten over wat er allemaal op zijn bord ligt wordt er ook een hele reeks talkshows georganiseerd.

Kookdemonstraties

Elke dag weer iets lekkers en gezonds op tafel zetten is soms een uitdaging. Maar met de tips die je op World Food Day krijgt, wordt het een eitje. Kom kijken naar Yvette van Boven (Koken met van Boven), Rudolph van Veen (24Kitchen) en Abdelkader & Saïda Benali (Casa Benali). Daarnaast is het Schouwburgplein omgetoverd tot voedselparadijs waar je letterlijk kilo’s kunt knallen en via interactieve installaties en spellen een reis maakt door ons voedselsysteem.

Excursies

Voor de nieuwsgierige bezoeker zijn er verschillende excursies naar foodondernemers in en om Rotterdam. Ga achter de schermen bij de afdeling diëtiek van het Erasmus MC, stap op de fiets naar jonge ondernemers, waan je een dag in de wereld van de Rotterdamse haven bij Opticool of laat je inspireren door boeren en telers uit de regio.

De activiteiten op het Schouwburgplein zijn gratis toegankelijk, evenals de talkshows (reserveren noodzakelijk). Excursies kosten 2,50 per stuk. Een plek reserveren voor een van de talkshows of een kaart kopen voor een excursie kan via wereldvoedseldag.com/

World Food Day is een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en de Gemeente Rotterdam in samenwerking met Greenport Westland-Oostland, Provincie Zuid-Holland en Rabobank. De uitvoering van World Food Day is in handen van OneWorld en Food Cabinet.

Robert van Boxtel
Volg mij

Robert van Boxtel

Schrijft gepassioneerd nieuws, informatie en interessante artikelen over gezondheid en voeding. Ik sta bewust in het leven en probeer onderwerpen van alle kanten te bekijken.
Robert van Boxtel
Volg mij

Gegevens

Datum:
16/10/2016
Tijd:
13:00 - 21:00
Evenement Categorie:
Website:
http://wereldvoedseldag.com/

Locatie

Schouwburgplein
Schouwburgplein
Rotterdam,Nederland
+ Google Maps

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest