Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

ERGroeit inspiratiedag voor stadsboer en stadslandbouw

02/04/2016 -09:30 - 15:00

€20

Op zaterdag 2 april 2016 organiseert Eetbaar Rotterdam de vierde editie van ERGroeit, dé inspiratiedag voor stadsmensen die stadsboer willen worden.

ERGroeit, workshops, infomarkt en lunch

Voor 20,- kun je meedoen aan 3 workshops naar keuze uit een aanbod van twintig over alle aspecten van stadslandbouw en je kunt dan een bezoek brengen aan de infomarkt en krijg je een heerlijke lokale lunch verzorgd door de Youth Food Movement.

Meer info over de workshops vind je in het Workshopoverzicht.

Bij ERGroeit kan je kiezen uit zo’n twintig workshops over al je vragen over stadslandbouw. Alles komt aan bod. Wat moet je weten om een buurtmoestuin, een eetbaar park of om ander eetbaar groen initiatief te starten. En welke teeltwijze past het beste daarbij of bij jouw leefstijl. Wat eet je graag en hoe kun je het verbouwen in de tijd en ruimte die je hebt als stedeling? En natuurlijk de oogst, hoe pluk, verwerk en bewaar je het voedsel uit de stad?

ERGroeit geeft inspiratie. Kijk hier voor het vernieuwde aanbod van fantastische workshops dit jaar!

Naast de workshops is er een uitgebreide informatiemarkt, en kun je ook GENIETEN van wat er groeit: een lunch van goede, lokale producten is inbegrepen!

ERGroeit gaat de wijk (en de regio) in!

Nieuw dit jaar is dat ERGroeit haar workshopaanbod de wijk en de regio in brengt. Zie je als initiatief een workshop die je graag bij jou op de tuin zou laten geven? Dan zorgen wij dat dit gebeurt. Lees meer over de voorwaarden hier.

Samen werken aan de voedselveerkracht van de stad

Of je nu een bakje kruiden in de keuken hebt of al jaren een moestuin: ERGroeit is dé plek! Hier leer je van de meesters: ervaren stadsagrariërs die de principes van de stadslandbouw in de vingers hebben. Van kippen houden in je achtertuin en moestuinieren op het balkon tot een eetbaar groene oase aanleggen op rauwe stadsaarde. De mogelijkheden zijn legio, maar hoe doe je het nu zo gezond, duurzaam en betaalbaar mogelijk? Maar ook als je een initiatief wil starten biedt ERGroeit een schat aan informatie: wat is de belangrijkste wet- en regelgeving en hoe zet je een samenwerking op.

Programma

09.30-10.00 inloop

10.00-11.00 1e workshop ronde

11.15-12.15 2e workshop ronde

12.15-13.45 lunch en infomarkt

13.45-14.45 3e workshop ronde

14.45-15.00 afronding programma

Aanmelden en locatie

Binnenkort kun je je hier aanmelden (naar verwachting vanaf eind februari/ begin maart)

 

Robert van Boxtel
Volg mij

Robert van Boxtel

Schrijft gepassioneerd nieuws, informatie en interessante artikelen over gezondheid en voeding. Ik sta bewust in het leven en probeer onderwerpen van alle kanten te bekijken.
Robert van Boxtel
Volg mij

Gegevens

Datum:
02/04/2016
Tijd:
09:30 - 15:00
Kosten:
€20
Evenement Categorieën:
,

Locatie

VMBO locatie Grafisch Lyceum
Stadhoudersplein 35
Rotterdam,Nederland
+ Google Maps

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest