Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Demonstratie tegen TTIP in Amsterdam

10/10/2015 -13:00 - 19:00

Er is veel belangstelling voor de demonstratie tegen handelsverslag TTIP in Amsterdam. 9000 mensen zeggen op 10 oktober te gaan demonstreren. De demonstratie is om 13.00 uur op het Jonas Daniël Meijerplein.

Onder andere Milieudefensie, Greenpeace, FNV, SP en GroenLinks organiseren de demonstratie.

Ik vind dat we al veel te veel in de macht zijn van de grote bedrijven en we eigenlijk steeds minder te zeggen hebben. En daar komt dit TTIP verdrag dan nog eens bovenop. Het ergste vind ik nog dat deze onderhandelingen in het geheim gebeuren. zonder overleg ligt er dadelijk een verdrag. Mede mogelijk gemaakt door onze volksvertegenwoordigers, die moeten toch het belang van de gewone mens vertegenwoordigen, of is dat oud denken?

Wat is TTIP

TTIP staat officieel voor Transatlantic Trade & Investment Partnership. De EU en VS zijn al sinds 2013 aan het onderhandelen over een overeenkomst waardoor handel tussen de grootmachten eenvoudiger moet worden. Handelsbarrières vallen met zo’n verdrag grotendeels weg. de grote voorstanders van het verdrag zijn vooral bedrijven en overheden met als belangrijkste argument de economie.

Maar wij gewone burgers zullen daar de dupe van worden er gaat dan nog meer macht naar de grote bedrijven en die kunnen dan door TTIP steeds moeilijker aangepakt worden. De regels voor bijvoorbeeld voeding  worden verruimd, omdat regelgeving in de VS minder streng is. Deze  TTIP vindt plaats achter gesloten deuren, alleen toegankelijk voor multinationals. Onze rechten, onze gezondheid en onze planeet gereduceerd tot handelsbelemmeringen.

De gemeenteraad van Amsterdam wees in juni als eerste gemeente van Nederland TTIP af. SP-raadslid Peter Kwint noemde het destijds ‘een signaal naar Den Haag’.

Meer informatie over de demonstratie tegen het TTIP verdrag in Amsterdam

Bron: parool.nl

Robert van Boxtel
Volg mij

Robert van Boxtel

Schrijft gepassioneerd nieuws, informatie en interessante artikelen over gezondheid en voeding. Ik sta bewust in het leven en probeer onderwerpen van alle kanten te bekijken.
Robert van Boxtel
Volg mij

Gegevens

Datum:
10/10/2015
Tijd:
13:00 - 19:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Onbenoemde locatie
Jonas Daniël Meijerplein
Amsterdam,Nederland
+ Google Maps

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Pin It on Pinterest